Quiche met gekleurde wortelen en fris slaatje
Quiche met gekleurde wortelen en fris slaatje

Quiche met gekleurde wortelen en fris slaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 595 kcal
Vet 44.6 g
Verzadigd vet 22.2 g
Koolhydraat 30 g
Suiker 8 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 15.8 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen met een dunschiller in fijne slierten.

  3. Prak de feta fijn met een vork en roer onder de room.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Schik het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm en prik enkele keren in het deeg met een vork.

  7. Rol de slierten wortel op en schik ze naast elkaar op het deeg.

  8. Klop de eieren los met een vork en roer onder de room. Kruid met peper en zout.

  9. Giet de eiermengeling over de wortelen en bestrooi met de tijm. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Meng ondertussen de olijfolie met de mosterd en kruid met peper en zout. Besprenkel er de jonge slascheuten mee.

  11. Afwerking:
  12. Snij de quiche in punten en serveer samen met het slaatje.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Kook 50 g geschilde aardappel in stukjes samen met 100 g wortelen en een snuifje tijm 20 min. in water. 2 Breek 1 ei boven de kookpot en laat de laatste 5 min. mee garen. Giet af. 3 Mix alles tot een gladde puree. Roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen met een dunschiller in fijne slierten.

  3. Prak de feta fijn met een vork en roer onder de room.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Schik het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm en prik enkele keren in het deeg met een vork.

  7. Rol de slierten wortel op en schik ze naast elkaar op het deeg.

  8. Klop de eieren los met een vork en roer onder de room. Kruid met peper en zout.

  9. Giet de eiermengeling over de wortelen en bestrooi met de tijm. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Meng ondertussen de olijfolie met de mosterd en kruid met peper en zout. Besprenkel er de jonge slascheuten mee.

  11. Afwerking:
  12. Snij de quiche in punten en serveer samen met het slaatje.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Kook 50 g geschilde aardappel in stukjes samen met 100 g wortelen en een snuifje tijm 20 min. in water. 2 Breek 1 ei boven de kookpot en laat de laatste 5 min. mee garen. Giet af. 3 Mix alles tot een gladde puree. Roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 595 kcal
Vet 44.6 g
Verzadigd vet 22.2 g
Koolhydraat 30 g
Suiker 8 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 15.8 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Château Croix Colombe A.O.P. Coteaux Varois en Provence

Bekijk het recept digitaal