- Bewaar

- Bewaar
Quiche met gekleurde wortelen en fris slaatje
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Château Croix Colombe A.O.P. Coteaux Varois en Provence
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen met een dunschiller in fijne slierten.
-
Prak de feta fijn met een vork en roer onder de room.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schik het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm en prik enkele keren in het deeg met een vork.
-
Rol de slierten wortel op en schik ze naast elkaar op het deeg.
-
Klop de eieren los met een vork en roer onder de room. Kruid met peper en zout.
-
Giet de eiermengeling over de wortelen en bestrooi met de tijm. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Meng ondertussen de olijfolie met de mosterd en kruid met peper en zout. Besprenkel er de jonge slascheuten mee.
-
Afwerking:
-
Snij de quiche in punten en serveer samen met het slaatje.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Kook 50 g geschilde aardappel in stukjes samen met 100 g wortelen en een snuifje tijm 20 min. in water. 2 Breek 1 ei boven de kookpot en laat de laatste 5 min. mee garen. Giet af. 3 Mix alles tot een gladde puree. Roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Château Croix Colombe A.O.P. Coteaux Varois en Provence
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen met een dunschiller in fijne slierten.
-
Prak de feta fijn met een vork en roer onder de room.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schik het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm en prik enkele keren in het deeg met een vork.
-
Rol de slierten wortel op en schik ze naast elkaar op het deeg.
-
Klop de eieren los met een vork en roer onder de room. Kruid met peper en zout.
-
Giet de eiermengeling over de wortelen en bestrooi met de tijm. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Meng ondertussen de olijfolie met de mosterd en kruid met peper en zout. Besprenkel er de jonge slascheuten mee.
-
Afwerking:
-
Snij de quiche in punten en serveer samen met het slaatje.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Kook 50 g geschilde aardappel in stukjes samen met 100 g wortelen en een snuifje tijm 20 min. in water. 2 Breek 1 ei boven de kookpot en laat de laatste 5 min. mee garen. Giet af. 3 Mix alles tot een gladde puree. Roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Château Croix Colombe A.O.P. Coteaux Varois en Provence