- Bewaar

- Bewaar
Quiche met gerookte forel en broccoli
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace Wolfberger
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verdeel de broccoli's in roosjes. Kook ze 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.
-
Bestrijk een taartvorm (Ø 30 cm) met de boter en strooi er de bloem over.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Leg het uitgerolde kruimeldeeg (zonder het bakpapier) in de taartvorm en prik er enkele keren in met een vork.
-
Verbrokkel de blauwgeaderde kaas over de taartbodem.
-
Snij de broccoli en de forelfilets in kleinere stukjes en verdeel over de taart.
-
Kluts de eieren. Klop er de geraspte gruyère en de melk onder. Kruid met nootmuskaat en peper (geen zout, de kaas is al gezouten) en giet in de taartvorm.
-
Bak 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven. Dek de quiche af met aluminiumfolie zodra hij goudbruin kleurt (na 10 à 15 min.). De quiche is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt. Controleer ook of het deeg aan de onderkant goed gebakken is (til de quiche voorzichtig op met een spatel of mes).
-
Afwerking:
-
Laat de quiche 5 à 10 min. rusten. Haal uit de vorm en snij in punten. Serveer met een frisse gemengde sla.
- U kan deze quiche als voorgerecht serveren. Met de ingrediënten in dit recept hebt u voldoende voor 6 à 8_x001E_personen. - U kan ook bladerdeeg gebruiken voor deze quiche. Bladerdeeg bevat meer boter dan kruimeldeeg, dus u moet de taartvorm dan niet beboteren. - Vervang de gerookte forel door gerookte zalm of rivierkreeftjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace Wolfberger
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verdeel de broccoli's in roosjes. Kook ze 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.
-
Bestrijk een taartvorm (Ø 30 cm) met de boter en strooi er de bloem over.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Leg het uitgerolde kruimeldeeg (zonder het bakpapier) in de taartvorm en prik er enkele keren in met een vork.
-
Verbrokkel de blauwgeaderde kaas over de taartbodem.
-
Snij de broccoli en de forelfilets in kleinere stukjes en verdeel over de taart.
-
Kluts de eieren. Klop er de geraspte gruyère en de melk onder. Kruid met nootmuskaat en peper (geen zout, de kaas is al gezouten) en giet in de taartvorm.
-
Bak 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven. Dek de quiche af met aluminiumfolie zodra hij goudbruin kleurt (na 10 à 15 min.). De quiche is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt. Controleer ook of het deeg aan de onderkant goed gebakken is (til de quiche voorzichtig op met een spatel of mes).
-
Afwerking:
-
Laat de quiche 5 à 10 min. rusten. Haal uit de vorm en snij in punten. Serveer met een frisse gemengde sla.
- U kan deze quiche als voorgerecht serveren. Met de ingrediënten in dit recept hebt u voldoende voor 6 à 8_x001E_personen. - U kan ook bladerdeeg gebruiken voor deze quiche. Bladerdeeg bevat meer boter dan kruimeldeeg, dus u moet de taartvorm dan niet beboteren. - Vervang de gerookte forel door gerookte zalm of rivierkreeftjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace Wolfberger