Quiche met gerookte forel en broccoli
Quiche met gerookte forel en broccoli

Quiche met gerookte forel en broccoli

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kcal
Vet 27.1 g
Koolhydraat 23.5 g
Eiwit 21.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de broccoli's in roosjes. Kook ze 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.

  3. Bestrijk een taartvorm (Ø 30 cm) met de boter en strooi er de bloem over.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  6. Leg het uitgerolde kruimeldeeg (zonder het bakpapier) in de taartvorm en prik er enkele keren in met een vork.

  7. Verbrokkel de blauwgeaderde kaas over de taartbodem.

  8. Snij de broccoli en de forelfilets in kleinere stukjes en verdeel over de taart.

  9. Kluts de eieren. Klop er de geraspte gruyère en de melk onder. Kruid met nootmuskaat en peper (geen zout, de kaas is al gezouten) en giet in de taartvorm.

  10. Bak 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven. Dek de quiche af met aluminiumfolie zodra hij goudbruin kleurt (na 10 à 15 min.). De quiche is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt. Controleer ook of het deeg aan de onderkant goed gebakken is (til de quiche voorzichtig op met een spatel of mes).

  11. Afwerking:
  12. Laat de quiche 5 à 10 min. rusten. Haal uit de vorm en snij in punten. Serveer met een frisse gemengde sla.

Tip

- U kan deze quiche als voorgerecht serveren. Met de ingrediënten in dit recept hebt u voldoende voor 6 à 8_x001E_personen. - U kan ook bladerdeeg gebruiken voor deze quiche. Bladerdeeg bevat meer boter dan kruimeldeeg, dus u moet de taartvorm dan niet beboteren. - Vervang de gerookte forel door gerookte zalm of rivierkreeftjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de broccoli's in roosjes. Kook ze 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.

  3. Bestrijk een taartvorm (Ø 30 cm) met de boter en strooi er de bloem over.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  6. Leg het uitgerolde kruimeldeeg (zonder het bakpapier) in de taartvorm en prik er enkele keren in met een vork.

  7. Verbrokkel de blauwgeaderde kaas over de taartbodem.

  8. Snij de broccoli en de forelfilets in kleinere stukjes en verdeel over de taart.

  9. Kluts de eieren. Klop er de geraspte gruyère en de melk onder. Kruid met nootmuskaat en peper (geen zout, de kaas is al gezouten) en giet in de taartvorm.

  10. Bak 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven. Dek de quiche af met aluminiumfolie zodra hij goudbruin kleurt (na 10 à 15 min.). De quiche is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt. Controleer ook of het deeg aan de onderkant goed gebakken is (til de quiche voorzichtig op met een spatel of mes).

  11. Afwerking:
  12. Laat de quiche 5 à 10 min. rusten. Haal uit de vorm en snij in punten. Serveer met een frisse gemengde sla.

Tip

- U kan deze quiche als voorgerecht serveren. Met de ingrediënten in dit recept hebt u voldoende voor 6 à 8_x001E_personen. - U kan ook bladerdeeg gebruiken voor deze quiche. Bladerdeeg bevat meer boter dan kruimeldeeg, dus u moet de taartvorm dan niet beboteren. - Vervang de gerookte forel door gerookte zalm of rivierkreeftjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kcal
Vet 27.1 g
Koolhydraat 23.5 g
Eiwit 21.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace Wolfberger

Bekijk het recept digitaal