Quiche met geroosterde knolselder en pompoen
Quiche met geroosterde knolselder en pompoen

Quiche met geroosterde knolselder en pompoen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 680 kcal
Vet 48.7 g
Verzadigd vet 22.2 g
Koolhydraat 29.9 g
Suiker 5.1 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 28.4 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de knolselder en de pompoen en snij in blokjes.

  4. Snipper het teentje knoflook fijn.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Leg de stukken knolselder en pompoen op een bakplaat met bakpapier. Meng met de olijfolie en het knoflook en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed door elkaar en verspreid de groenten over de hele bakplaat. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de spinazie tot ze geslonken is. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  9. Klop de eieren los met de room. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Schik het bladerdeeg op het bakpapier in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork.

  11. Verdeel het spek, de geroosterde knolselder en de pompoen over het bladerdeeg. Verkruimel er de feta over. Kruid wat bij met zwarte peper en verdeel er de spinazie over in hoopjes.

  12. Overgiet met het eiermengsel en rasp er de parmezaan over. Zet ± 45 min. in de oven.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 4 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g knolselder en 50 g butternutpompoen en snij in stukken. Schil 1 aardappel en snij in stukken. 2 Kook de aardappel, de knolselder en de pompoen 20 min. in een bodempje water. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de knolselder en de pompoen en snij in blokjes.

  4. Snipper het teentje knoflook fijn.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Leg de stukken knolselder en pompoen op een bakplaat met bakpapier. Meng met de olijfolie en het knoflook en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed door elkaar en verspreid de groenten over de hele bakplaat. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Smelt intussen de boter in een kookpot en stoof de spinazie tot ze geslonken is. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  9. Klop de eieren los met de room. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Schik het bladerdeeg op het bakpapier in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork.

  11. Verdeel het spek, de geroosterde knolselder en de pompoen over het bladerdeeg. Verkruimel er de feta over. Kruid wat bij met zwarte peper en verdeel er de spinazie over in hoopjes.

  12. Overgiet met het eiermengsel en rasp er de parmezaan over. Zet ± 45 min. in de oven.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 4 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g knolselder en 50 g butternutpompoen en snij in stukken. Schil 1 aardappel en snij in stukken. 2 Kook de aardappel, de knolselder en de pompoen 20 min. in een bodempje water. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 680 kcal
Vet 48.7 g
Verzadigd vet 22.2 g
Koolhydraat 29.9 g
Suiker 5.1 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 28.4 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Jean Loron Jean Gamay Noir

Bekijk het recept digitaal