Quiche met groene asperges en heilbot
Quiche met groene asperges en heilbot

Quiche met groene asperges en heilbot

45 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2368 kj
Energie 566 kcal
Vet 35.9 g
Verzadigd vet 13.4 g
Koolhydraat 30 g
Suiker 5 g
Vezel 4 g
Eiwit 28.6 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 25 min. in de oven
  2. Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Kook 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken en snij in stukjes van 1 cm. Hak de spinazie grof.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit in een taartvorm. Verdeel er de gerookte heilbot, de stukjes asperge en de spinazie over.

  5. Breek de eieren en meng er de room en de helft van de ricotta onder. Kruid met peper en zout en giet in de taartvorm.

  6. Verdeel de rest van de ricotta in toefjes over de quiche en bestrooi met de zonnebloempitten. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 25 min. in de oven
  2. Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Kook 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken en snij in stukjes van 1 cm. Hak de spinazie grof.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit in een taartvorm. Verdeel er de gerookte heilbot, de stukjes asperge en de spinazie over.

  5. Breek de eieren en meng er de room en de helft van de ricotta onder. Kruid met peper en zout en giet in de taartvorm.

  6. Verdeel de rest van de ricotta in toefjes over de quiche en bestrooi met de zonnebloempitten. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2368 kj
Energie 566 kcal
Vet 35.9 g
Verzadigd vet 13.4 g
Koolhydraat 30 g
Suiker 5 g
Vezel 4 g
Eiwit 28.6 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Gris ‘Sélection du Sommelier’ A.O.P. Alsace Wolfberger Bier La Cambre Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal