Quiche met groenterolletjes en courgettesalade

Quiche met groenterolletjes en courgettesalade

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 771 kcal
Vet 51 g
Verzadigd vet 21.4 g
Koolhydraat 41.4 g
Suiker 19.3 g
Vezel 6 g
Eiwit 34.2 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de aubergineplakken oppervlakkig ontdooien. Dep droog en snij in de lengte in 2.

  4. Snij de wortel en de ongeschilde courgette met een dunschiller in lange linten.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika's en snij in de lengte in 4.

  6. Snij de mozzarella in stukjes.

  7. Rasp de parmezaan.

  8. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  9. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  10. Bereiding:
  11. Leg het uitgerolde bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm. Prik een paar keer in het deeg met een vork. Leg er een tweede vel bakpapier bovenop en bedek met droge bonen of bakparels. Bak ± 12 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Klop intussen de eieren los met de room. Roer er de ricotta, 50 g geraspte parmezaan en de tijm onder. Kruid met peper en zout.

  13. Haal het bakpapier en de bakparels van het bladerdeeg en verdeel er de mozzarella en het eiermengsel over. Maak rolletjes van de plakken aubergine, de puntpaprika, de wortelen courgettelinten. Plaats de rolletjes door elkaar rechtopstaand in de taartvorm. Bestrijk met 2 eetl. olijfolie. Bak ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Pluk intussen de waterkers en doe in een hoge beker. Voeg de pijnboompitten, de rest van de geraspte parmezaan, 3 eetl. olijfolie en het limoensap toe. Mix fijn met de staafmixer en kruid met peper en zout.

  15. Rasp 1 ongeschilde courgette en meng onder de waterkerspesto.

  16. Afwerking:
  17. Snij de quiche in punten en serveer met het courgetteslaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de aubergineplakken oppervlakkig ontdooien. Dep droog en snij in de lengte in 2.

  4. Snij de wortel en de ongeschilde courgette met een dunschiller in lange linten.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika's en snij in de lengte in 4.

  6. Snij de mozzarella in stukjes.

  7. Rasp de parmezaan.

  8. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  9. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  10. Bereiding:
  11. Leg het uitgerolde bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm. Prik een paar keer in het deeg met een vork. Leg er een tweede vel bakpapier bovenop en bedek met droge bonen of bakparels. Bak ± 12 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Klop intussen de eieren los met de room. Roer er de ricotta, 50 g geraspte parmezaan en de tijm onder. Kruid met peper en zout.

  13. Haal het bakpapier en de bakparels van het bladerdeeg en verdeel er de mozzarella en het eiermengsel over. Maak rolletjes van de plakken aubergine, de puntpaprika, de wortelen courgettelinten. Plaats de rolletjes door elkaar rechtopstaand in de taartvorm. Bestrijk met 2 eetl. olijfolie. Bak ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Pluk intussen de waterkers en doe in een hoge beker. Voeg de pijnboompitten, de rest van de geraspte parmezaan, 3 eetl. olijfolie en het limoensap toe. Mix fijn met de staafmixer en kruid met peper en zout.

  15. Rasp 1 ongeschilde courgette en meng onder de waterkerspesto.

  16. Afwerking:
  17. Snij de quiche in punten en serveer met het courgetteslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 771 kcal
Vet 51 g
Verzadigd vet 21.4 g
Koolhydraat 41.4 g
Suiker 19.3 g
Vezel 6 g
Eiwit 34.2 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Duc de Lerme Chardonnay I.G.P. Pays d' Oc

Bekijk het recept digitaal