- Bewaar
- Bewaar
Quiche met groenterolletjes en courgettesalade
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Duc de Lerme Chardonnay I.G.P. Pays d' Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de aubergineplakken oppervlakkig ontdooien. Dep droog en snij in de lengte in 2.
-
Snij de wortel en de ongeschilde courgette met een dunschiller in lange linten.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika's en snij in de lengte in 4.
-
Snij de mozzarella in stukjes.
-
Rasp de parmezaan.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Bereiding:
-
Leg het uitgerolde bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm. Prik een paar keer in het deeg met een vork. Leg er een tweede vel bakpapier bovenop en bedek met droge bonen of bakparels. Bak ± 12 min. in de voorverwarmde oven.
-
Klop intussen de eieren los met de room. Roer er de ricotta, 50 g geraspte parmezaan en de tijm onder. Kruid met peper en zout.
-
Haal het bakpapier en de bakparels van het bladerdeeg en verdeel er de mozzarella en het eiermengsel over. Maak rolletjes van de plakken aubergine, de puntpaprika, de wortelen courgettelinten. Plaats de rolletjes door elkaar rechtopstaand in de taartvorm. Bestrijk met 2 eetl. olijfolie. Bak ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Pluk intussen de waterkers en doe in een hoge beker. Voeg de pijnboompitten, de rest van de geraspte parmezaan, 3 eetl. olijfolie en het limoensap toe. Mix fijn met de staafmixer en kruid met peper en zout.
-
Rasp 1 ongeschilde courgette en meng onder de waterkerspesto.
-
Afwerking:
-
Snij de quiche in punten en serveer met het courgetteslaatje.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Duc de Lerme Chardonnay I.G.P. Pays d' Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de aubergineplakken oppervlakkig ontdooien. Dep droog en snij in de lengte in 2.
-
Snij de wortel en de ongeschilde courgette met een dunschiller in lange linten.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika's en snij in de lengte in 4.
-
Snij de mozzarella in stukjes.
-
Rasp de parmezaan.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Bereiding:
-
Leg het uitgerolde bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm. Prik een paar keer in het deeg met een vork. Leg er een tweede vel bakpapier bovenop en bedek met droge bonen of bakparels. Bak ± 12 min. in de voorverwarmde oven.
-
Klop intussen de eieren los met de room. Roer er de ricotta, 50 g geraspte parmezaan en de tijm onder. Kruid met peper en zout.
-
Haal het bakpapier en de bakparels van het bladerdeeg en verdeel er de mozzarella en het eiermengsel over. Maak rolletjes van de plakken aubergine, de puntpaprika, de wortelen courgettelinten. Plaats de rolletjes door elkaar rechtopstaand in de taartvorm. Bestrijk met 2 eetl. olijfolie. Bak ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Pluk intussen de waterkers en doe in een hoge beker. Voeg de pijnboompitten, de rest van de geraspte parmezaan, 3 eetl. olijfolie en het limoensap toe. Mix fijn met de staafmixer en kruid met peper en zout.
-
Rasp 1 ongeschilde courgette en meng onder de waterkerspesto.
-
Afwerking:
-
Snij de quiche in punten en serveer met het courgetteslaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Duc de Lerme Chardonnay I.G.P. Pays d' Oc