Quiche met snijbonen en waterkers
Quiche met snijbonen en waterkers

Quiche met snijbonen en waterkers

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 558 kcal
Vet 40.5 g
Koolhydraat 28.3 g
Eiwit 19.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Kook de diepgevroren snijbonen 5 min. in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en giet af.

  4. Hak intussen de blaadjes en de takjes van de waterkers grof.

  5. Klop de eieren los met een vork en meng met de verse kaas, de lichte room en de waterkers. Kruid met peper en zout.

  6. Giet de tonijn af en prak fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Leg het bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork.

  10. Verdeel de snijbonen over de bodem.

  11. Giet het eiermengsel over de snijbonen. Verdeel er de tonijn over en werk af met de amandelschilfers (druk ze voorzichtig aan zodat ze niet aanbranden tijdens het bakken).

  12. Bak de quiche 40 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Heerlijk met een gemengde salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Kook de diepgevroren snijbonen 5 min. in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en giet af.

  4. Hak intussen de blaadjes en de takjes van de waterkers grof.

  5. Klop de eieren los met een vork en meng met de verse kaas, de lichte room en de waterkers. Kruid met peper en zout.

  6. Giet de tonijn af en prak fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Leg het bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork.

  10. Verdeel de snijbonen over de bodem.

  11. Giet het eiermengsel over de snijbonen. Verdeel er de tonijn over en werk af met de amandelschilfers (druk ze voorzichtig aan zodat ze niet aanbranden tijdens het bakken).

  12. Bak de quiche 40 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Heerlijk met een gemengde salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 558 kcal
Vet 40.5 g
Koolhydraat 28.3 g
Eiwit 19.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Boon Oude geuze Wijn Veneto I.G.T. Garganega Le Cenge - Italië

Bekijk het recept digitaal