- Bewaar

- Bewaar
Quiche met spek en erwtjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Haal de kruidenkaas een uur vooraf uit de koelkast. Zo kan u hem makkelijker onder de eieren mengen.
-
Kook de diepgevroren erwten 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel af. Laat afkoelen.
-
Bereiding:
-
Klop de eieren los met de kruidenkaas. Meng er de spekblokjes, de erwten, de gemalen gruyèrekaas en de room onder. Kruid met peper.
-
Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork. Verdeel het eimengsel over het deeg en strooi er de pijnboompitten over.
-
Plaats 40 à 45 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Laat 3 min. rusten en haal uit de taartvorm. Dien op met een gemengde salade met vinaigrette.
Miniquiches : handig voor de gasten! In plaats van 1 grote quiche kan u met de hoeveelheden van het recept hierboven evengoed 6 kleinere, individuele quiches maken. Vervang het vel uitgerold bladerdeeg door 4 plakjes bladerdeeg van elk 90 g (diepvries, Marc Payot). Laat ontdooien, rol lichtjes uit en verdeel over 4 kleine taartvormpjes. Snij het overtollige deeg af, leg op elkaar en rol verder uit. Gebruik dit voor de 2 overige taartvormpjes. 25 à 30 min. in de oven volstaan.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Haal de kruidenkaas een uur vooraf uit de koelkast. Zo kan u hem makkelijker onder de eieren mengen.
-
Kook de diepgevroren erwten 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel af. Laat afkoelen.
-
Bereiding:
-
Klop de eieren los met de kruidenkaas. Meng er de spekblokjes, de erwten, de gemalen gruyèrekaas en de room onder. Kruid met peper.
-
Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork. Verdeel het eimengsel over het deeg en strooi er de pijnboompitten over.
-
Plaats 40 à 45 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Laat 3 min. rusten en haal uit de taartvorm. Dien op met een gemengde salade met vinaigrette.
Miniquiches : handig voor de gasten! In plaats van 1 grote quiche kan u met de hoeveelheden van het recept hierboven evengoed 6 kleinere, individuele quiches maken. Vervang het vel uitgerold bladerdeeg door 4 plakjes bladerdeeg van elk 90 g (diepvries, Marc Payot). Laat ontdooien, rol lichtjes uit en verdeel over 4 kleine taartvormpjes. Snij het overtollige deeg af, leg op elkaar en rol verder uit. Gebruik dit voor de 2 overige taartvormpjes. 25 à 30 min. in de oven volstaan.