Quiche met spek en erwtjes
Quiche met spek en erwtjes

Quiche met spek en erwtjes

1 u.
Lunch
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 593 kcal
Vet 49 g
Koolhydraat 18 g
Eiwit 19.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Haal de kruidenkaas een uur vooraf uit de koelkast. Zo kan u hem makkelijker onder de eieren mengen.

  3. Kook de diepgevroren erwten 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel af. Laat afkoelen.

  4. Bereiding:
  5. Klop de eieren los met de kruidenkaas. Meng er de spekblokjes, de erwten, de gemalen gruyèrekaas en de room onder. Kruid met peper.

  6. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork. Verdeel het eimengsel over het deeg en strooi er de pijnboompitten over.

  7. Plaats 40 à 45 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  8. Afwerking:
  9. Laat 3 min. rusten en haal uit de taartvorm. Dien op met een gemengde salade met vinaigrette.

Tip

Miniquiches : handig voor de gasten! In plaats van 1 grote quiche kan u met de hoeveelheden van het recept hierboven evengoed 6 kleinere, individuele quiches maken. Vervang het vel uitgerold bladerdeeg door 4 plakjes bladerdeeg van elk 90 g (diepvries, Marc Payot). Laat ontdooien, rol lichtjes uit en verdeel over 4 kleine taartvormpjes. Snij het overtollige deeg af, leg op elkaar en rol verder uit. Gebruik dit voor de 2 overige taartvormpjes. 25 à 30 min. in de oven volstaan.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Haal de kruidenkaas een uur vooraf uit de koelkast. Zo kan u hem makkelijker onder de eieren mengen.

  3. Kook de diepgevroren erwten 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel af. Laat afkoelen.

  4. Bereiding:
  5. Klop de eieren los met de kruidenkaas. Meng er de spekblokjes, de erwten, de gemalen gruyèrekaas en de room onder. Kruid met peper.

  6. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork. Verdeel het eimengsel over het deeg en strooi er de pijnboompitten over.

  7. Plaats 40 à 45 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  8. Afwerking:
  9. Laat 3 min. rusten en haal uit de taartvorm. Dien op met een gemengde salade met vinaigrette.

Tip

Miniquiches : handig voor de gasten! In plaats van 1 grote quiche kan u met de hoeveelheden van het recept hierboven evengoed 6 kleinere, individuele quiches maken. Vervang het vel uitgerold bladerdeeg door 4 plakjes bladerdeeg van elk 90 g (diepvries, Marc Payot). Laat ontdooien, rol lichtjes uit en verdeel over 4 kleine taartvormpjes. Snij het overtollige deeg af, leg op elkaar en rol verder uit. Gebruik dit voor de 2 overige taartvormpjes. 25 à 30 min. in de oven volstaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 593 kcal
Vet 49 g
Koolhydraat 18 g
Eiwit 19.7 g

Bekijk het recept digitaal