Quiche met spinazie en gerookte sprot
Quiche met spinazie en gerookte sprot

Quiche met spinazie en gerookte sprot

1 u.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 471 kcal
Energie 1971 kj
Vet 31.3 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 25.4 g
Suiker 4.4 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 20.2 g
Zout 2.7 g
natrium 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 45 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Rol het bladerdeeg uit en leg het met het bakpapier in een taartvorm. Druk de randen goed aan en verwijder het overtollige deeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de deegbodem.

  4. Snij de courgette in de lengte in 4 en erna in kleine stukjes. Snij ook de paprika in 4, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snij in blokjes.

  5. Doe de spinazie in een kookpot zonder vetstof en laat slinken. Laat uitlekken in een zeef.

  6. Klop de eieren los met het roomalternatief en kruid met de oregano, peper en zout.

  7. Verdeel alle groenten over het bladerdeeg, giet er het eimengsel over en verdeel er de sprotfilets over in een cirkel. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 45 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Rol het bladerdeeg uit en leg het met het bakpapier in een taartvorm. Druk de randen goed aan en verwijder het overtollige deeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de deegbodem.

  4. Snij de courgette in de lengte in 4 en erna in kleine stukjes. Snij ook de paprika in 4, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snij in blokjes.

  5. Doe de spinazie in een kookpot zonder vetstof en laat slinken. Laat uitlekken in een zeef.

  6. Klop de eieren los met het roomalternatief en kruid met de oregano, peper en zout.

  7. Verdeel alle groenten over het bladerdeeg, giet er het eimengsel over en verdeel er de sprotfilets over in een cirkel. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 471 kcal
Energie 1971 kj
Vet 31.3 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 25.4 g
Suiker 4.4 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 20.2 g
Zout 2.7 g
natrium 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Spier 'Good Natured' Organic Sauvingon Blanc W.O. Stellenbosch - Zuid-Afrika Bier Bush Caractère Amberbier

Bekijk het recept digitaal