- Bewaar

- Bewaar
Quiche met venkel en gerookte zalm
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Goud Blond trappistenbier Wijn Pinot Gris `Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de venkel in 2. Verwijder de harde kern en snij in reepjes.
-
Snij de snoeptomaatjes in 2.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt de boter in een pan en stoof de venkel 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Breek intussen de eieren en meng er de melk onder. Kruid met peper en zout.
-
Leg het bladerdeeg met bakpapier in een taartvorm. Duw de randen goed aan en verwijder het overtollige deeg. Prik enkele keren met een vork in de deegbodem.
-
Verdeel de venkel over het bladerdeeg en bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel er de zalmreepjes over en overgiet met het eimengsel. Leg er de gehalveerde tomaatjes op met de snijkant naar boven. Bestrooi met de dille en zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Meng intussen de olijfolie met de wittewijnazijn en kruid met peper en zout. Meng onder de slamix.
-
Afwerking:
-
Snij de quiche in punten en serveer met de salade.
Neem een stukje quiche mee in de lunchbox, samen met een lekker slaatje.
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Goud Blond trappistenbier Wijn Pinot Gris `Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de venkel in 2. Verwijder de harde kern en snij in reepjes.
-
Snij de snoeptomaatjes in 2.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt de boter in een pan en stoof de venkel 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Breek intussen de eieren en meng er de melk onder. Kruid met peper en zout.
-
Leg het bladerdeeg met bakpapier in een taartvorm. Duw de randen goed aan en verwijder het overtollige deeg. Prik enkele keren met een vork in de deegbodem.
-
Verdeel de venkel over het bladerdeeg en bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel er de zalmreepjes over en overgiet met het eimengsel. Leg er de gehalveerde tomaatjes op met de snijkant naar boven. Bestrooi met de dille en zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Meng intussen de olijfolie met de wittewijnazijn en kruid met peper en zout. Meng onder de slamix.
-
Afwerking:
-
Snij de quiche in punten en serveer met de salade.
Neem een stukje quiche mee in de lunchbox, samen met een lekker slaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Goud Blond trappistenbier Wijn Pinot Gris `Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr