Quiche met venkel en gerookte zalm
Quiche met venkel en gerookte zalm

Quiche met venkel en gerookte zalm

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 571 kcal
Vet 38.9 g
Verzadigd vet 16.9 g
Koolhydraat 26.5 g
Suiker 4.7 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 27.2 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de venkel in 2. Verwijder de harde kern en snij in reepjes.

  4. Snij de snoeptomaatjes in 2.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt de boter in een pan en stoof de venkel 5 min. Kruid met peper en zout.

  8. Breek intussen de eieren en meng er de melk onder. Kruid met peper en zout.

  9. Leg het bladerdeeg met bakpapier in een taartvorm. Duw de randen goed aan en verwijder het overtollige deeg. Prik enkele keren met een vork in de deegbodem.

  10. Verdeel de venkel over het bladerdeeg en bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel er de zalmreepjes over en overgiet met het eimengsel. Leg er de gehalveerde tomaatjes op met de snijkant naar boven. Bestrooi met de dille en zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Meng intussen de olijfolie met de wittewijnazijn en kruid met peper en zout. Meng onder de slamix.

  12. Afwerking:
  13. Snij de quiche in punten en serveer met de salade.

Tip

Neem een stukje quiche mee in de lunchbox, samen met een lekker slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de venkel in 2. Verwijder de harde kern en snij in reepjes.

  4. Snij de snoeptomaatjes in 2.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt de boter in een pan en stoof de venkel 5 min. Kruid met peper en zout.

  8. Breek intussen de eieren en meng er de melk onder. Kruid met peper en zout.

  9. Leg het bladerdeeg met bakpapier in een taartvorm. Duw de randen goed aan en verwijder het overtollige deeg. Prik enkele keren met een vork in de deegbodem.

  10. Verdeel de venkel over het bladerdeeg en bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel er de zalmreepjes over en overgiet met het eimengsel. Leg er de gehalveerde tomaatjes op met de snijkant naar boven. Bestrooi met de dille en zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Meng intussen de olijfolie met de wittewijnazijn en kruid met peper en zout. Meng onder de slamix.

  12. Afwerking:
  13. Snij de quiche in punten en serveer met de salade.

Tip

Neem een stukje quiche mee in de lunchbox, samen met een lekker slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 571 kcal
Vet 38.9 g
Verzadigd vet 16.9 g
Koolhydraat 26.5 g
Suiker 4.7 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 27.2 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Goud Blond trappistenbier Wijn Pinot Gris `Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr

Bekijk het recept digitaal