- Bewaar

- Bewaar
Quiche tartiflette met witloof en rode ui
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Hak de walnootpitten grof.
-
Snij 1 rode ui in fijne repen en de andere rode ui in dunne ringen.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.
-
Snij de reblochon in fijne plakjes.
-
Klop de eieren samen met de room en het kaaspoeder los.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø ± 24 cm). Prik er een paar keer in met een vork. Bedek met een tweede vel bakpapier en verdeel er bakparels of droge bonen over. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal uit de oven en zet opzij.
-
Verhit intussen een grote kookpot en bak de spekblokjes goudbruin zonder vetstof. Haal uit de kookpot en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verhit de olijfolie in dezelfde kookpot en bak de reepjes ui samen met het witloof 4 à 5 min. Voeg de honing, het snuifje tijm, peper en zout toe en roer goed. Schep alles in een vergiet en laat uitlekken.
-
Verdeel de spekblokes, het gestoofde witloof en de aardappelschijfjes over het bladerdeeg. Giet er de eiermengeling over. Werk af met de uiringen en bestrooi met de walnootpitten. Schik er de stukjes reblochon bovenop.
-
Zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven. Kleurt de bovenkant te bruin, bedek de quiche dan met aluminiumfolie.
-
Afwerking:
-
Serveer samen met de slamix.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Hak de walnootpitten grof.
-
Snij 1 rode ui in fijne repen en de andere rode ui in dunne ringen.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.
-
Snij de reblochon in fijne plakjes.
-
Klop de eieren samen met de room en het kaaspoeder los.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø ± 24 cm). Prik er een paar keer in met een vork. Bedek met een tweede vel bakpapier en verdeel er bakparels of droge bonen over. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal uit de oven en zet opzij.
-
Verhit intussen een grote kookpot en bak de spekblokjes goudbruin zonder vetstof. Haal uit de kookpot en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verhit de olijfolie in dezelfde kookpot en bak de reepjes ui samen met het witloof 4 à 5 min. Voeg de honing, het snuifje tijm, peper en zout toe en roer goed. Schep alles in een vergiet en laat uitlekken.
-
Verdeel de spekblokes, het gestoofde witloof en de aardappelschijfjes over het bladerdeeg. Giet er de eiermengeling over. Werk af met de uiringen en bestrooi met de walnootpitten. Schik er de stukjes reblochon bovenop.
-
Zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven. Kleurt de bovenkant te bruin, bedek de quiche dan met aluminiumfolie.
-
Afwerking:
-
Serveer samen met de slamix.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont