Quinoa met gegrilde bloemkool, falafel en auberginecrème
Quinoa met gegrilde bloemkool, falafel en auberginecrème

Quinoa met gegrilde bloemkool, falafel en auberginecrème

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 801 kcal
Vet 34.6 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 83.7 g
Suiker 16.1 g
Vezel 13.1 g
Eiwit 32.2 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  4. Snij de rode ui in 2 en vervolgens in fijne halvemaantjes.

  5. Hak de peterselie grof.

  6. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  7. Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  8. Spoel de quinoa in een kleine zeef onder koud water.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Verdeel de bloemkool, de rode ui en de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier. Meng er 2 eetl. olijfolie, het kerriepoeder en het paprikapoeder onder. Kruid met peper en zout. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Kook intussen de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de falafels 4 à 6 min. op een zacht vuur. Draai regelmatig om.

  14. Meng de gegrilde groenten onder de quinoa. Bestrooi met de peterselie en de granaatappelpitten.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de quinoa en de falafels over de borden. Werk af met de amandelschilfers en wat auberginecrème.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  4. Snij de rode ui in 2 en vervolgens in fijne halvemaantjes.

  5. Hak de peterselie grof.

  6. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  7. Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  8. Spoel de quinoa in een kleine zeef onder koud water.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Verdeel de bloemkool, de rode ui en de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier. Meng er 2 eetl. olijfolie, het kerriepoeder en het paprikapoeder onder. Kruid met peper en zout. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Kook intussen de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de falafels 4 à 6 min. op een zacht vuur. Draai regelmatig om.

  14. Meng de gegrilde groenten onder de quinoa. Bestrooi met de peterselie en de granaatappelpitten.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de quinoa en de falafels over de borden. Werk af met de amandelschilfers en wat auberginecrème.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 801 kcal
Vet 34.6 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 83.7 g
Suiker 16.1 g
Vezel 13.1 g
Eiwit 32.2 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Granbeau Grande Cuvée Rosé I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal