Quinoa met gegrilde groenten en zelfgemaakte falafels
Quinoa met gegrilde groenten en zelfgemaakte falafels

Quinoa met gegrilde groenten en zelfgemaakte falafels

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kcal
Vet 29.7 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 75 g
Suiker 16.5 g
Vezel 17.3 g
Eiwit 21.2 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in stukken van 2 cm.

  3. Schil de pastinaak en de zoete aardappel. Snij samen met de rode ui in stukken van 1 cm.

  4. Snipper de peterselie en het knoflook fijn.

  5. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik er de paprika, de pastinaak, de zoete aardappel en de rode ui op. Breng op smaak met 1 eetl. olijfolie, 1 koffiel. paprikapoeder, het sesamzaad, zwarte peper en zout. Meng alles goed onder elkaar. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Spoel intussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 15 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af en hou warm.

  10. Doe de uitgelekte kikkererwten samen met de bloem, het knoflook, de helft van de peterselie, 1 koffiel. paprikapoeder, 1 eetl. olijfolie en de tahini in een hoge maatbeker of blender. Mix tot een smeuïge pasta. Kruid met zwarte peper en zout. Rol er falafelballetjes van ter grootte van 2 cm.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de balletjes 5 min. aan elke kant. U kan ze ook bakken in de friteuse op 170 °C. Laat telkens uitlekken op keukenpapier.

  12. Afwerking:
  13. Meng de gegrilde groenten onder de quinoa. Werk af met de rest van de fijngesnipperde peterselie. Serveer met de falafels en de auberginecrème.

Tip

Tahini of tahin is een pasta van sesamzaad uit de Midden-Oosterse keuken. U vindt deze smaakmaker bij de oosterse producten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in stukken van 2 cm.

  3. Schil de pastinaak en de zoete aardappel. Snij samen met de rode ui in stukken van 1 cm.

  4. Snipper de peterselie en het knoflook fijn.

  5. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik er de paprika, de pastinaak, de zoete aardappel en de rode ui op. Breng op smaak met 1 eetl. olijfolie, 1 koffiel. paprikapoeder, het sesamzaad, zwarte peper en zout. Meng alles goed onder elkaar. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Spoel intussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 15 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af en hou warm.

  10. Doe de uitgelekte kikkererwten samen met de bloem, het knoflook, de helft van de peterselie, 1 koffiel. paprikapoeder, 1 eetl. olijfolie en de tahini in een hoge maatbeker of blender. Mix tot een smeuïge pasta. Kruid met zwarte peper en zout. Rol er falafelballetjes van ter grootte van 2 cm.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de balletjes 5 min. aan elke kant. U kan ze ook bakken in de friteuse op 170 °C. Laat telkens uitlekken op keukenpapier.

  12. Afwerking:
  13. Meng de gegrilde groenten onder de quinoa. Werk af met de rest van de fijngesnipperde peterselie. Serveer met de falafels en de auberginecrème.

Tip

Tahini of tahin is een pasta van sesamzaad uit de Midden-Oosterse keuken. U vindt deze smaakmaker bij de oosterse producten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kcal
Vet 29.7 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 75 g
Suiker 16.5 g
Vezel 17.3 g
Eiwit 21.2 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Affligem Blond Blond abdijbier Wijn Château Pauly-La Martinette (bio) A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal