Quinoa-notenslaatje met spinazie en geitenkaas
Quinoa-notenslaatje met spinazie en geitenkaas

Quinoa-notenslaatje met spinazie en geitenkaas

40 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 967 kcal
Vet 64.3 g
Koolhydraat 62.8 g
Eiwit 32.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Kook de quinoa 10 min. in lichtgezouten water. Neem van het vuur en laat 10 min. rusten. Giet af en laat afkoelen.

  4. Rooster intussen de amandelnoten 7 min. goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en hak grof.

  5. Hak de walnootpitten grof.

  6. Snij de rode ui in fijne ringen.

  7. Snij de geitenkaas in blokjes.

  8. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Snij de paprika's en de ongeschilde komkommer in kleine blokjes van 1 cm.

  9. Snipper de peterselie fijn.

  10. Rasp de schil van 1 sinaasappel en de citroenen en pers ze.

  11. Snij de overige sinaasappel eerst in schijven en daarna in 2.

  12. Bereiding:
  13. Meng de pesto met het citroen- en sinaasappelsap. Voeg de citroen- en sinsaasappelzeste, de sojasaus en de olijfolie toe, en kruid met peper en de cayennepeper. Meng onder de afgekoelde quinoa.

  14. Voeg de noten, de rozijnen, de spinazieblaadjes, de groenteblokjes, de zwarte olijven, de kaasblokjes, de uiringen en de fijngesnipperde peterselie toe en meng alles goed onder elkaar.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de quinoasalade over borden of kommetjes. Werk af met de halve sinaasappelschijfjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Kook de quinoa 10 min. in lichtgezouten water. Neem van het vuur en laat 10 min. rusten. Giet af en laat afkoelen.

  4. Rooster intussen de amandelnoten 7 min. goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en hak grof.

  5. Hak de walnootpitten grof.

  6. Snij de rode ui in fijne ringen.

  7. Snij de geitenkaas in blokjes.

  8. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Snij de paprika's en de ongeschilde komkommer in kleine blokjes van 1 cm.

  9. Snipper de peterselie fijn.

  10. Rasp de schil van 1 sinaasappel en de citroenen en pers ze.

  11. Snij de overige sinaasappel eerst in schijven en daarna in 2.

  12. Bereiding:
  13. Meng de pesto met het citroen- en sinaasappelsap. Voeg de citroen- en sinsaasappelzeste, de sojasaus en de olijfolie toe, en kruid met peper en de cayennepeper. Meng onder de afgekoelde quinoa.

  14. Voeg de noten, de rozijnen, de spinazieblaadjes, de groenteblokjes, de zwarte olijven, de kaasblokjes, de uiringen en de fijngesnipperde peterselie toe en meng alles goed onder elkaar.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de quinoasalade over borden of kommetjes. Werk af met de halve sinaasappelschijfjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 967 kcal
Vet 64.3 g
Koolhydraat 62.8 g
Eiwit 32.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett Extra Blond Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc D.O. Maipo Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal