Quinoasalade met appel en vegetarische witte worst
Quinoasalade met appel en vegetarische witte worst

Quinoasalade met appel en vegetarische witte worst

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 817 kcal
Energie 3418 kj
Vet 50.3 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 65.8 g
Suiker 25.3 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 20.5 g
Zout 1.8 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  3. Snij intussen de ongeschilde appels in fijne reepjes. Snij de avocado in blokjes. Besprenkel beide met het sap van de citroen.

  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak de witte worsten 2 à 3 min. aan alle kanten.

  5. Maak intussen de vinaigrette: meng de rest van de olijfolie met de honing, de mosterd, peper en zout.

  6. Meng de spinazie met de quinoa en de appel. Snij de witte worsten in sneetjes.

  7. Verdeel de quinoasalade over de borden en werk af met de sneetjes witte worst, de granaatappelpitten en de avocadoblokjes. Druppel er de vinaigrette over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  3. Snij intussen de ongeschilde appels in fijne reepjes. Snij de avocado in blokjes. Besprenkel beide met het sap van de citroen.

  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak de witte worsten 2 à 3 min. aan alle kanten.

  5. Maak intussen de vinaigrette: meng de rest van de olijfolie met de honing, de mosterd, peper en zout.

  6. Meng de spinazie met de quinoa en de appel. Snij de witte worsten in sneetjes.

  7. Verdeel de quinoasalade over de borden en werk af met de sneetjes witte worst, de granaatappelpitten en de avocadoblokjes. Druppel er de vinaigrette over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 817 kcal
Energie 3418 kj
Vet 50.3 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 65.8 g
Suiker 25.3 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 20.5 g
Zout 1.8 g
natrium 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Michel Torino 'Colección' Torrontés Cafayate Valley - Argentinië Bier Troubadour Magma Amberkleurige Tripel IPA

Bekijk het recept digitaal