Quinoasalade met paprika en tempé
Quinoasalade met paprika en tempé

Quinoasalade met paprika en tempé

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 793 kcal
Vet 40.5 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 65.6 g
Suiker 14.8 g
Vezel 14.6 g
Eiwit 34.3 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  4. Hak de pindanoten grof.

  5. Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper heel fijn.

  7. Pers de halve limoen.

  8. Bereiding:
  9. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit de olijfolie in een wokpan en bak de tempé 5 min. goudbruin.

  11. Voeg het knoflook, de lente-uitjes, het pepertje en de paprika toe en roerbak 5 min.

  12. Breng op smaak met de sojasaus en het limoensap en meng er de sojascheuten en de quinoa onder. Kruid met peper. Roerbak nog 2 à 3 min.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel over de borden en bestrooi met de noten. Serveer met de kroepoek.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  4. Hak de pindanoten grof.

  5. Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper heel fijn.

  7. Pers de halve limoen.

  8. Bereiding:
  9. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit de olijfolie in een wokpan en bak de tempé 5 min. goudbruin.

  11. Voeg het knoflook, de lente-uitjes, het pepertje en de paprika toe en roerbak 5 min.

  12. Breng op smaak met de sojasaus en het limoensap en meng er de sojascheuten en de quinoa onder. Kruid met peper. Roerbak nog 2 à 3 min.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel over de borden en bestrooi met de noten. Serveer met de kroepoek.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 793 kcal
Vet 40.5 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 65.6 g
Suiker 14.8 g
Vezel 14.6 g
Eiwit 34.3 g
Zout 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Maremma Toscana D.O.C. Sangiovese Campo al Moro Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal