Quorn met Chinese kool
Quorn met Chinese kool

Quorn met Chinese kool

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 238 kcal
Vet 7.5 g
Koolhydraat 20.6 g
Eiwit 17.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de knoflook en de sjalot fijn.

  3. Schep de sherry, de sojasaus, de fijngehakte sjalot en de knoflook onder de (diepgevroren) stukjes quorn. Kruid met cayennepeper en laat 2 u marineren.

  4. Snij de lente-uitjes in fijne ringe-tjes.

  5. Snij de Chinese kool in reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de wok en doe er 1 eetl. olie in. Roerbak de gemarineerde quorn gedurende 5 min. Schep uit de wok.

  8. Doe opnieuw 1 eetl. olie in de wok. Roerbak de diepgevroren paprikareepjes en de peultjes gedurende 1 à 2 min. Doe er de Chinese kool bij en roerbak nog 3 min. tot de kool flink geslonken is.

  9. Voeg de quornblokjes opnieuw toe en schep goed om. Breng op smaak met zoetzure saus en wat peper.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi met de lente-uitjes en dien op met rijst of eiermie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de knoflook en de sjalot fijn.

  3. Schep de sherry, de sojasaus, de fijngehakte sjalot en de knoflook onder de (diepgevroren) stukjes quorn. Kruid met cayennepeper en laat 2 u marineren.

  4. Snij de lente-uitjes in fijne ringe-tjes.

  5. Snij de Chinese kool in reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de wok en doe er 1 eetl. olie in. Roerbak de gemarineerde quorn gedurende 5 min. Schep uit de wok.

  8. Doe opnieuw 1 eetl. olie in de wok. Roerbak de diepgevroren paprikareepjes en de peultjes gedurende 1 à 2 min. Doe er de Chinese kool bij en roerbak nog 3 min. tot de kool flink geslonken is.

  9. Voeg de quornblokjes opnieuw toe en schep goed om. Breng op smaak met zoetzure saus en wat peper.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi met de lente-uitjes en dien op met rijst of eiermie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 238 kcal
Vet 7.5 g
Koolhydraat 20.6 g
Eiwit 17.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn M. Chapoutier A.C. Coteaux du Tricastin Wijn Laudum Nature D.O. Alicante Spanje

Bekijk het recept digitaal