- Bewaar

- Bewaar
Rapensoep met kaastoastjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de raapjes en de aardappelen en snij in blokjes.
-
Snij de selderstengels in stukjes.
-
Snij de ciabatta in 12 sneetjes en rooster ze goudbruin in de broodrooster.
-
Snij de rode ui in ringen.
-
Snipper het bieslook en de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Breng 1 L water samen met het bouillonblokje aan de kook en kook de blokjes raap en aardappel, de stukjes selder, de roze bessen en het gepelde knoflookteentje 20 min. Voeg het amandelpoeder toe en mix de soep fijn. Kruid met peper en zout.
-
Meng intussen de geraspte kaas met het paprikapoeder, de oregano en de amandelschilfers. Kruid met peper en zout.
-
Beleg de ciabattatoastjes met het kaasmengsel en de uiringen. Zet 5 à 8 min. onder de ovengrill tot ze goudbruin kleuren.
-
Roer de room onder de soep.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden en leg 1 toastje in het midden van elk bord. Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook en de peterselie. Serveer er de rest van de toastjes apart bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de raapjes en de aardappelen en snij in blokjes.
-
Snij de selderstengels in stukjes.
-
Snij de ciabatta in 12 sneetjes en rooster ze goudbruin in de broodrooster.
-
Snij de rode ui in ringen.
-
Snipper het bieslook en de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Breng 1 L water samen met het bouillonblokje aan de kook en kook de blokjes raap en aardappel, de stukjes selder, de roze bessen en het gepelde knoflookteentje 20 min. Voeg het amandelpoeder toe en mix de soep fijn. Kruid met peper en zout.
-
Meng intussen de geraspte kaas met het paprikapoeder, de oregano en de amandelschilfers. Kruid met peper en zout.
-
Beleg de ciabattatoastjes met het kaasmengsel en de uiringen. Zet 5 à 8 min. onder de ovengrill tot ze goudbruin kleuren.
-
Roer de room onder de soep.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over diepe borden en leg 1 toastje in het midden van elk bord. Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook en de peterselie. Serveer er de rest van de toastjes apart bij.