Reemedaillon met seizoensgroenten
Reemedaillon met seizoensgroenten

Reemedaillon met seizoensgroenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 456 kcal
Vet 25 g
Koolhydraat 14 g
Eiwit 38.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Schil de rapen en snij in blokjes.

  5. Rasp de gember fijn.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een hoge braadpan en bak het witloof aan alle kanten goudbruin. Voeg de gember en de honing toe en laat ± 5 min. verder garen op een zacht vuur.

  8. Kook de blokjes raap 15 min. in de groentebouillon. Giet af en pureer. Meng er 1 eetl. boter, peper en zout onder.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de reemedaillons 2 à 3 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en bak verder naargelang van uw smaak (ree wordt saignant of rosé gegeten).

  10. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Giet het braadvet weg en blus de pan met de cognac. Giet er de wildfond en de room bij en laat 3 à 5 min. inkoken tot de gewenste dikte.

  11. Afwerking:
  12. Geef er kroketjes bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Schil de rapen en snij in blokjes.

  5. Rasp de gember fijn.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een hoge braadpan en bak het witloof aan alle kanten goudbruin. Voeg de gember en de honing toe en laat ± 5 min. verder garen op een zacht vuur.

  8. Kook de blokjes raap 15 min. in de groentebouillon. Giet af en pureer. Meng er 1 eetl. boter, peper en zout onder.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de reemedaillons 2 à 3 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en bak verder naargelang van uw smaak (ree wordt saignant of rosé gegeten).

  10. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Giet het braadvet weg en blus de pan met de cognac. Giet er de wildfond en de room bij en laat 3 à 5 min. inkoken tot de gewenste dikte.

  11. Afwerking:
  12. Geef er kroketjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 456 kcal
Vet 25 g
Koolhydraat 14 g
Eiwit 38.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Château du Luc A.O.P. Côtes de Bourg

Bekijk het recept digitaal