- Bewaar

- Bewaar
Reemedaillons met gebakken aardpeer en uiensaus
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn Le Libertin de Lussac A.O.P. Lussac-Saint-Emilion
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Wrijf de ongeschilde aardperen goed schoon en snij in blokjes.
-
Snipper de peterselie en de ui fijn.
-
Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Bereiding:
-
Bak de gerookte spekblokjes krokant in een braadpan, zonder vetstof. Haal uit de pan.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de aardpeerblokjes 10 min. op een matig vuur. Kruid met peper en zout en roer er de spekblokjes en de fijngesnipperde peterselie onder.
-
Smelt 1 eetl. boter in de braadpan van het spek en bak de reemedaillons 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en gaar verder naar smaak. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Blus de pan met de wildfond en schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout en roer er de grofgehakte hazelnoten onder.
-
Bak de aardappelnootjes in de friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking).
-
Afwerking:
-
Verdeel de aardpeer met spekjes over de borden. Snij de medaillons in sneetjes en leg ze op de aardpeer. Lepel er de uiensaus over en serveer met de aardappelnootjes.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn Le Libertin de Lussac A.O.P. Lussac-Saint-Emilion
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Wrijf de ongeschilde aardperen goed schoon en snij in blokjes.
-
Snipper de peterselie en de ui fijn.
-
Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Bereiding:
-
Bak de gerookte spekblokjes krokant in een braadpan, zonder vetstof. Haal uit de pan.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de aardpeerblokjes 10 min. op een matig vuur. Kruid met peper en zout en roer er de spekblokjes en de fijngesnipperde peterselie onder.
-
Smelt 1 eetl. boter in de braadpan van het spek en bak de reemedaillons 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en gaar verder naar smaak. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Blus de pan met de wildfond en schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout en roer er de grofgehakte hazelnoten onder.
-
Bak de aardappelnootjes in de friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking).
-
Afwerking:
-
Verdeel de aardpeer met spekjes over de borden. Snij de medaillons in sneetjes en leg ze op de aardpeer. Lepel er de uiensaus over en serveer met de aardappelnootjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn Le Libertin de Lussac A.O.P. Lussac-Saint-Emilion