Reeragout in portosaus
Reeragout in portosaus

Reeragout in portosaus

1 u. 45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 686 kcal
Vet 31.8 g
Koolhydraat 23.6 g
Eiwit 62.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Bereiding:
  5. Smelt de boter in een grote kookpot en laat ze lichtjes kleuren. Bak de reeragout aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  6. Voeg de fijngesnipperde ui, het knoflook en de spekreepjes toe. Laat nog 2 à 3 min. mee bakken.

  7. Overgiet met de vleesbouillon en de porto. Voeg de laurierblaadjes, de rietsuiker, de tomatenpuree en de mosterd toe. Dek af en laat 1 u. 20 min. à 1 u. 30 min. sudderen op een zacht vuur.

  8. Giet er de room bij en roer er de Luikse siroop onder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Serveer de reeragout met knolselderpuree en een witloofslaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Bereiding:
  5. Smelt de boter in een grote kookpot en laat ze lichtjes kleuren. Bak de reeragout aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  6. Voeg de fijngesnipperde ui, het knoflook en de spekreepjes toe. Laat nog 2 à 3 min. mee bakken.

  7. Overgiet met de vleesbouillon en de porto. Voeg de laurierblaadjes, de rietsuiker, de tomatenpuree en de mosterd toe. Dek af en laat 1 u. 20 min. à 1 u. 30 min. sudderen op een zacht vuur.

  8. Giet er de room bij en roer er de Luikse siroop onder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Serveer de reeragout met knolselderpuree en een witloofslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 686 kcal
Vet 31.8 g
Koolhydraat 23.6 g
Eiwit 62.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Terre Siciliane I.G.T. - Nero d'Avola Inycon - Sicilia - Italië S de Sol - Vinho Regional Alentejano Portugal

Bekijk het recept digitaal