Restaurantsteak en aardappelpannetje met witloof en champignons
Restaurantsteak en aardappelpannetje met witloof en champignons

Restaurantsteak en aardappelpannetje met witloof en champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 438 kcal
Vet 14.9 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 32.9 g
Suiker 5.1 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 39.7 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.

  3. Snij de champignons in 2.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in de lengte in 2.

  6. Bereiding:
  7. Kook de krieltjes 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de champignons en het knoflook 5 min. op een hoog vuur.

  9. Haal de champignons uit de pan en voeg de krieltjes toe. Bak 5 min. al roerend.

  10. Smelt intussen de boter in een kookpot en bak het witloof aan beide kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Dek af en laat nog 5 min. verder garen. Voeg samen met de champignons toe aan de krieltjes.

  11. Smelt de boter van de steaks in een braadpan en bak de steaks 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout. Bak verder naar smaak.

  12. Afwerking:
  13. Snij de steaks in schuine plakjes en verdeel samen met het aardappelpannetje over de borden.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g krieltjes en snij samen met 50 g witloof, 30 g champignons en 30 g restaurantsteak in stukken. 2 Kook de krieltjes en het witloof 20 min. in ongezouten water. Laat de champignons en de restaurantsteak de laatste 7 min. meekoken. Giet af. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.

  3. Snij de champignons in 2.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in de lengte in 2.

  6. Bereiding:
  7. Kook de krieltjes 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de champignons en het knoflook 5 min. op een hoog vuur.

  9. Haal de champignons uit de pan en voeg de krieltjes toe. Bak 5 min. al roerend.

  10. Smelt intussen de boter in een kookpot en bak het witloof aan beide kanten goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Dek af en laat nog 5 min. verder garen. Voeg samen met de champignons toe aan de krieltjes.

  11. Smelt de boter van de steaks in een braadpan en bak de steaks 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout. Bak verder naar smaak.

  12. Afwerking:
  13. Snij de steaks in schuine plakjes en verdeel samen met het aardappelpannetje over de borden.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g krieltjes en snij samen met 50 g witloof, 30 g champignons en 30 g restaurantsteak in stukken. 2 Kook de krieltjes en het witloof 20 min. in ongezouten water. Laat de champignons en de restaurantsteak de laatste 7 min. meekoken. Giet af. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 438 kcal
Vet 14.9 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 32.9 g
Suiker 5.1 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 39.7 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Westmalle Dubbel Donker trappistenbier Wijn Chevalier Noël A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal