Restaurantsteak en couscoussalade met kerstomaat en spinazie
Restaurantsteak en couscoussalade met kerstomaat en spinazie

Restaurantsteak en couscoussalade met kerstomaat en spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 598 kcal
Vet 14.8 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 63.7 g
Suiker 7.2 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 49.5 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de kerstomaten middendoor.

  5. Los de kippenbouillon op in 5 dl heet water.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min.

  8. Voeg de kerstomaten, het knoflook en de spinazie toe en laat ± 5 min. stoven.

  9. Doe intussen de couscous in een kom en overgiet met de kippenbouillon. Laat 10 min. afgedekt zwellen.

  10. Smelt de boter in een braadpan en bak de steaks 2 min. aan elke kant goudbruin. Zet het vuur lager en laat verder garen naar smaak. Kruid met peper en zout.

  11. Roer de couscous los met een vork en meng onder de groenten. Leg vlak voor het opdienen de kruidenbotertjes op de restaurantsteaks en laat smelten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de kerstomaten middendoor.

  5. Los de kippenbouillon op in 5 dl heet water.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min.

  8. Voeg de kerstomaten, het knoflook en de spinazie toe en laat ± 5 min. stoven.

  9. Doe intussen de couscous in een kom en overgiet met de kippenbouillon. Laat 10 min. afgedekt zwellen.

  10. Smelt de boter in een braadpan en bak de steaks 2 min. aan elke kant goudbruin. Zet het vuur lager en laat verder garen naar smaak. Kruid met peper en zout.

  11. Roer de couscous los met een vork en meng onder de groenten. Leg vlak voor het opdienen de kruidenbotertjes op de restaurantsteaks en laat smelten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 598 kcal
Vet 14.8 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 63.7 g
Suiker 7.2 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 49.5 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier Wijn Alpaca Carmenère Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal