Reuzenravioli met ricotta en parmezaansaus
Reuzenravioli met ricotta en parmezaansaus

Reuzenravioli met ricotta en parmezaansaus

45 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 500 kcal
Vet 29.7 g
Koolhydraat 32.1 g
Eiwit 26.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de vellen lasagne gaar gedurende 10 min. in lichtgezouten water. U kan 1 à 2 vellen extra voorzien, mocht er een scheuren bij het koken. Laat uitlekken en spoel met koud water. Laat drogen op een propere keukenhanddoek.

  3. Meng de ricotta, het ei en de gehakte verse kruiden (hou 1 eetl. opzij voor de versiering). Kruid met peper en zout. Strijk een ovenschotel in met olie en leg er een vel lasagne in. Verdeel wat ricotta op de ene helft van de pasta en vouw het lasagnevel dicht. Herhaal deze bewerking met de 3 andere vellen. De ravioli mogen elkaar niet overlappen.

  4. Smelt de boter op een zacht vuur, voeg er 1/4 in blokjes gesneden rode paprika en laurier bij. Laat gedurende 2 min. stoven. Haal van het vuur en meng er de bloem onder. Giet er beetje bij beetje de melk bij. Zet opnieuw op het vuur en laat al roerend binden. Voeg er de geraspte parmezaan bij. Verwijder het laurierblad en kruid met peper en zout.

  5. Giet de parmezaansaus over de ravioli, dek af en zet koel weg.

  6. Bestrooi elke reuzenravioli met wat paprikapoeder en laat gedurende 20 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  7. Afwerking:
  8. Schik een reuzenravioli op elk bord en versier met wat verse tuinkruiden en vers geraspte parmezaan, indien u dat wenst.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de vellen lasagne gaar gedurende 10 min. in lichtgezouten water. U kan 1 à 2 vellen extra voorzien, mocht er een scheuren bij het koken. Laat uitlekken en spoel met koud water. Laat drogen op een propere keukenhanddoek.

  3. Meng de ricotta, het ei en de gehakte verse kruiden (hou 1 eetl. opzij voor de versiering). Kruid met peper en zout. Strijk een ovenschotel in met olie en leg er een vel lasagne in. Verdeel wat ricotta op de ene helft van de pasta en vouw het lasagnevel dicht. Herhaal deze bewerking met de 3 andere vellen. De ravioli mogen elkaar niet overlappen.

  4. Smelt de boter op een zacht vuur, voeg er 1/4 in blokjes gesneden rode paprika en laurier bij. Laat gedurende 2 min. stoven. Haal van het vuur en meng er de bloem onder. Giet er beetje bij beetje de melk bij. Zet opnieuw op het vuur en laat al roerend binden. Voeg er de geraspte parmezaan bij. Verwijder het laurierblad en kruid met peper en zout.

  5. Giet de parmezaansaus over de ravioli, dek af en zet koel weg.

  6. Bestrooi elke reuzenravioli met wat paprikapoeder en laat gedurende 20 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  7. Afwerking:
  8. Schik een reuzenravioli op elk bord en versier met wat verse tuinkruiden en vers geraspte parmezaan, indien u dat wenst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 500 kcal
Vet 29.7 g
Koolhydraat 32.1 g
Eiwit 26.1 g

Bekijk het recept digitaal