- Bewaar

- Bewaar
Ribbetjes op oosterse wijze
Onze drankensuggesties
Wijn Baron d'Ardeuil | A.O.P. Buzet Wijn Stonecross | Shiraz | Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 1 u. marineren)
-
Snipper de teentjes knoflook fijn.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Plet de korianderbolletjes tussen 2 eetlepels.
-
Maak de marinade: meng de yoghurt met de sojasaus, de suiker, het fijngesnipperde knoflook, de geplette korianderbolletjes en de geraspte gember.
-
Giet de marinade over de ribbetjes en laat 1 u. marineren in de koelkast.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Doe de ribbetjes met de marinade in een ovenschotel en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om.
-
Verwijder ondertussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in fijne repen.
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot of wok en roerbak de wokmix met groenten en de reepjes paprika 5 min. Giet er de kippenbouillon over en laat nog ± 5 min. gaar worden.
-
Afwerking:
-
Snij de ribbetjes in stukken en serveer met de groenten en rijst.
Nog verse gember over? - Bewaar overgebleven verse gember goed verpakt in vershoudfolie in de groentelade van uw koelkast. Zo blijft hij makkelijk nog een 2-tal weken goed. - Maak een heerlijke gemberthee: schil de gember en rasp fijn. Giet er kokend water op en laat 10 min. trekken. Giet vervolgens door een zeef en voeg wat suiker, rietsuiker of honing toe naargelang uw smaak.
Onze drankensuggesties
Wijn Baron d'Ardeuil | A.O.P. Buzet Wijn Stonecross | Shiraz | Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 1 u. marineren)
-
Snipper de teentjes knoflook fijn.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Plet de korianderbolletjes tussen 2 eetlepels.
-
Maak de marinade: meng de yoghurt met de sojasaus, de suiker, het fijngesnipperde knoflook, de geplette korianderbolletjes en de geraspte gember.
-
Giet de marinade over de ribbetjes en laat 1 u. marineren in de koelkast.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Doe de ribbetjes met de marinade in een ovenschotel en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om.
-
Verwijder ondertussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in fijne repen.
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot of wok en roerbak de wokmix met groenten en de reepjes paprika 5 min. Giet er de kippenbouillon over en laat nog ± 5 min. gaar worden.
-
Afwerking:
-
Snij de ribbetjes in stukken en serveer met de groenten en rijst.
Nog verse gember over? - Bewaar overgebleven verse gember goed verpakt in vershoudfolie in de groentelade van uw koelkast. Zo blijft hij makkelijk nog een 2-tal weken goed. - Maak een heerlijke gemberthee: schil de gember en rasp fijn. Giet er kokend water op en laat 10 min. trekken. Giet vervolgens door een zeef en voeg wat suiker, rietsuiker of honing toe naargelang uw smaak.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Baron d'Ardeuil | A.O.P. Buzet Wijn Stonecross | Shiraz | Zuid-Afrika