Ricottapannenkoekjes met banaan
Ricottapannenkoekjes met banaan

Ricottapannenkoekjes met banaan

35 min.
Ontbijt
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kcal
Vet 33.5 g
Koolhydraat 42.6 g
Eiwit 20.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Scheid de eiwitten van de eidooiers.

  4. Bereiding:
  5. Meng de ricotta goed onder de karnemelk.

  6. Roer er de eidooiers onder en voeg het amandelpoeder en de bloem toe.

  7. Klop de eiwitten samen met het zout stijf. Schep voorzichtig onder het ricottamengsel.

  8. Bak de pannenkoekjes in 2 keer. Smelt 1 eetl. boter in een grote pan en bak 12 porties (Ø 7 à 8 cm) van het beslag tot pannenkoekjes. Bak aan beide kanten mooi bruin.

  9. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de pan en bak nog eens 12 pannenkoekjes.

  10. Snij de bananen in dunne schijfjes.

  11. Afwerking:
  12. Leg op elk bord 6 pannenkoekjes en verdeel er de schijfjes banaan over. Overgiet met de ahornsiroop.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Scheid de eiwitten van de eidooiers.

  4. Bereiding:
  5. Meng de ricotta goed onder de karnemelk.

  6. Roer er de eidooiers onder en voeg het amandelpoeder en de bloem toe.

  7. Klop de eiwitten samen met het zout stijf. Schep voorzichtig onder het ricottamengsel.

  8. Bak de pannenkoekjes in 2 keer. Smelt 1 eetl. boter in een grote pan en bak 12 porties (Ø 7 à 8 cm) van het beslag tot pannenkoekjes. Bak aan beide kanten mooi bruin.

  9. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de pan en bak nog eens 12 pannenkoekjes.

  10. Snij de bananen in dunne schijfjes.

  11. Afwerking:
  12. Leg op elk bord 6 pannenkoekjes en verdeel er de schijfjes banaan over. Overgiet met de ahornsiroop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kcal
Vet 33.5 g
Koolhydraat 42.6 g
Eiwit 20.1 g

Bekijk het recept digitaal