Rigatoni met groenekool en tomaten ricottasaus
Rigatoni met groenekool en tomaten ricottasaus

Rigatoni met groenekool en tomaten ricottasaus

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 814 kcal
Vet 32.6 g
Verzadigd vet 16.1 g
Koolhydraat 83.9 g
Suiker 14 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 42 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snipper de sjalotten fijn. Snij de groenekool in hele fijne reepjes.

  4. Kook intussen de groenekool 4 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  5. Rasp de parmezaan. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken.

  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten 2 min. Voeg de groenekool toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout en meng er de ricotta en de pastasaus onder.

  7. Voeg de rigatoni toe aan de groentesaus en doe alles in een ovenschaal, schep er de bolletjes mozzarella over. Bestrooi met de parmezaan.

  8. Plaats 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de ovengrill aan voor een goudbruin korstje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snipper de sjalotten fijn. Snij de groenekool in hele fijne reepjes.

  4. Kook intussen de groenekool 4 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  5. Rasp de parmezaan. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken.

  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten 2 min. Voeg de groenekool toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout en meng er de ricotta en de pastasaus onder.

  7. Voeg de rigatoni toe aan de groentesaus en doe alles in een ovenschaal, schep er de bolletjes mozzarella over. Bestrooi met de parmezaan.

  8. Plaats 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de ovengrill aan voor een goudbruin korstje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 814 kcal
Vet 32.6 g
Verzadigd vet 16.1 g
Koolhydraat 83.9 g
Suiker 14 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 42 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Sicilia D.O.C. 'Isola' Nero d'Avola Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal