Rijst met groentecurry, kokosmelk en ei
Rijst met groentecurry, kokosmelk en ei

Rijst met groentecurry, kokosmelk en ei

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 792 kcal
Energie 3314 kj
Vet 42.3 g
Verzadigd vet 20.7 g
Koolhydraat 68.9 g
Suiker 11.2 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 29.9 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Kook intussen de eieren hard in 10 min. Spoel onder koud water, pel ze en snij ze in de lengte in 2.

  4. Snij de ui in halvemaantjes. Schil de wortelen en snij ze in fijne staafjes van ± 5 cm lang.

  5. Verhit de rijstolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg er de currysaus, de kokosmelk en het water aan toe. Breng al roerend aan de kook

  6. Voeg de wortelen en de diepgevroren paprikareepjes en sojabonen toe aan de saus en laat 4 à 5 min. opwarmen op een zacht vuur. Laat er de spinazie in slinken.

  7. Verdeel de rijst over kommetjes en serveer er de curry over. Werk af met de gehalveerde eitjes en het sesamzaad.

Tip
Liever vis?

Deze curry is ook heel lekker met een stukje gebakken of gestoomde kabeljauw.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Kook intussen de eieren hard in 10 min. Spoel onder koud water, pel ze en snij ze in de lengte in 2.

  4. Snij de ui in halvemaantjes. Schil de wortelen en snij ze in fijne staafjes van ± 5 cm lang.

  5. Verhit de rijstolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg er de currysaus, de kokosmelk en het water aan toe. Breng al roerend aan de kook

  6. Voeg de wortelen en de diepgevroren paprikareepjes en sojabonen toe aan de saus en laat 4 à 5 min. opwarmen op een zacht vuur. Laat er de spinazie in slinken.

  7. Verdeel de rijst over kommetjes en serveer er de curry over. Werk af met de gehalveerde eitjes en het sesamzaad.

Tip
Liever vis?

Deze curry is ook heel lekker met een stukje gebakken of gestoomde kabeljauw.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 792 kcal
Energie 3314 kj
Vet 42.3 g
Verzadigd vet 20.7 g
Koolhydraat 68.9 g
Suiker 11.2 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 29.9 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Casa Mayor Cabernet Sauvignon Rosé D.O. Colchagua Valley Chili Bier Jack's Precious IPA blond bier

Bekijk het recept digitaal