- Bewaar

- Bewaar
Rijstpap met crème anglaise en bosvruchten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje. Breng de melk samen met de vanillezaadjes, het opengesneden vanillestokje en 1,5 eetl. suiker aan de kook in een kookpot.
-
Voeg de rijst en nog eens 1,5 eetl. suiker toe zodra de melk kookt. Laat ± 20 min. garen op een zacht vuur. Neem van het vuur en laat afkoelen.
-
Verwijder het vanillestokje en meng de crème anglaise onder de rijstpap.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rijstpap over mooie glaasjes en versier met de frambozen en de blauwe bessen.
Spoel uw kookpot met koud water voor u de melk aan de kook brengt. Zo voorkomt u dat de melk tijdens het koken aanbrandt. Ideaal voor een grote groep: maak dit dessert de dag voordien in grote hoeveelheden. Versier eventueel met andere soorten fruit naar keuze.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje. Breng de melk samen met de vanillezaadjes, het opengesneden vanillestokje en 1,5 eetl. suiker aan de kook in een kookpot.
-
Voeg de rijst en nog eens 1,5 eetl. suiker toe zodra de melk kookt. Laat ± 20 min. garen op een zacht vuur. Neem van het vuur en laat afkoelen.
-
Verwijder het vanillestokje en meng de crème anglaise onder de rijstpap.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rijstpap over mooie glaasjes en versier met de frambozen en de blauwe bessen.
Spoel uw kookpot met koud water voor u de melk aan de kook brengt. Zo voorkomt u dat de melk tijdens het koken aanbrandt. Ideaal voor een grote groep: maak dit dessert de dag voordien in grote hoeveelheden. Versier eventueel met andere soorten fruit naar keuze.