Rijstschotel met kippenhaasjes en chorizo
Rijstschotel met kippenhaasjes en chorizo

Rijstschotel met kippenhaasjes en chorizo

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 706 kcal
Vet 28.5 g
Verzadigd vet 11.6 g
Koolhydraat 60.1 g
Suiker 6.7 g
Vezel 7 g
Eiwit 49 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder het vel van de chorizo en snij in blokjes.

  4. Verdeel de broccoli in roosjes.

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Snipper de platte peterselie en het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  9. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Kook de diepgevroren erwten 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Voeg de laatste 4 min. de broccoli toe. Giet af en spoel onder koud water.

  11. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippenhaasjes goudbruin aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg de chorizo toe en laat nog 3 min. bakken.

  12. Doe de erwten, de broccoli, het knoflook en de kerstomaten ook in de pan en bak 2 min.

  13. Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout. Voeg ook de platte peterselie en de rijst toe.

  14. Doe de helft van de rijstschotel in een ovenschaal. Bedek met de helft van de geraspte kaas. Werk af met de rest van de rijstschotel en de geraspte kaas. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder het vel van de chorizo en snij in blokjes.

  4. Verdeel de broccoli in roosjes.

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Snipper de platte peterselie en het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  9. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Kook de diepgevroren erwten 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Voeg de laatste 4 min. de broccoli toe. Giet af en spoel onder koud water.

  11. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippenhaasjes goudbruin aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg de chorizo toe en laat nog 3 min. bakken.

  12. Doe de erwten, de broccoli, het knoflook en de kerstomaten ook in de pan en bak 2 min.

  13. Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout. Voeg ook de platte peterselie en de rijst toe.

  14. Doe de helft van de rijstschotel in een ovenschaal. Bedek met de helft van de geraspte kaas. Werk af met de rest van de rijstschotel en de geraspte kaas. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 706 kcal
Vet 28.5 g
Verzadigd vet 11.6 g
Koolhydraat 60.1 g
Suiker 6.7 g
Vezel 7 g
Eiwit 49 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Kasteel Tripel Sterk blond bier Wijn Las Laderas D.O. Yecla - Spanje partybox

Bekijk het recept digitaal