Risotto met erwten
Risotto met erwten

Risotto met erwten

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 344 kcal
Vet 10.5 g
Koolhydraat 49.5 g
Eiwit 12.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof er 2 fijngesnipperde sjalotjes in, tot ze glazig worden.

  4. Doe de rijst erbij. Zodra de rijst doorschijnend begint te worden, voegt u de saffraan toe, samen met de witte wijn en de diepgevroren erwtjes. Goed mengen.

  5. Bevochtig de rijst beetje bij beetje met de hete kippenbouillon, zodat de bouillon langzaam door de rijst wordt opgenomen. Laat de rijst in totaal 25 à 30 min. goed gaar worden. Gebruik indien nodig nog wat extra kippenbouillon.

  6. Voeg de parmezaan toe, laat nog eventjes op het vuur staan en dien daarna onmiddellijk op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof er 2 fijngesnipperde sjalotjes in, tot ze glazig worden.

  4. Doe de rijst erbij. Zodra de rijst doorschijnend begint te worden, voegt u de saffraan toe, samen met de witte wijn en de diepgevroren erwtjes. Goed mengen.

  5. Bevochtig de rijst beetje bij beetje met de hete kippenbouillon, zodat de bouillon langzaam door de rijst wordt opgenomen. Laat de rijst in totaal 25 à 30 min. goed gaar worden. Gebruik indien nodig nog wat extra kippenbouillon.

  6. Voeg de parmezaan toe, laat nog eventjes op het vuur staan en dien daarna onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 344 kcal
Vet 10.5 g
Koolhydraat 49.5 g
Eiwit 12.3 g

Bekijk het recept digitaal