Risotto met ovengedroogde bayonneham
Risotto met ovengedroogde bayonneham

Risotto met ovengedroogde bayonneham

40 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 256 kcal
Vet 12.4 g
Koolhydraat 26.8 g
Eiwit 9.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat van de oven en schik er de sneetjes bayonneham naast elkaar op. Laat gedurende ± 40 min. drogen op 150 °C in de oven. Zet opzij.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Pers het teentje knoflook.

  6. Snij de champignons in stukjes en bak ze samen met 1 mespunt geperst knoflook in 1 eetl. olijfolie gedurende 2 min. Besprenkel met 1 koffiel. citroensap. Zet opzij.

  7. Snipper het bieslook. U hebt 2 eetl. nodig.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg er de rijst aan toe. Laat ± 2 min. al roerend bakken, tot de rijst doorzichtig geworden is.

  10. Giet er, terwijl u roert, beetje bij beetje de kippenbouillon bij en laat 20 min. gaar worden op een zacht vuurtje.

  11. Voeg de champignons toe en laat nog 5 min. zachtjes sudderen.

  12. Laat de balsamicoazijn 1/3 inkoken in een steelpannetje, doe er 2 eetl. olijfolie bij en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Plaats een torentje rijst in het midden van elk bord (met behulp van een ring of een yoghurtpotje zonder bodem). Schep er wat gemengde scheutjes omheen en overgiet ze met de balsamicoazijn. Schik 1 gedroogd sneetje bayonneham over de rijst en bestrooi met bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat van de oven en schik er de sneetjes bayonneham naast elkaar op. Laat gedurende ± 40 min. drogen op 150 °C in de oven. Zet opzij.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Pers het teentje knoflook.

  6. Snij de champignons in stukjes en bak ze samen met 1 mespunt geperst knoflook in 1 eetl. olijfolie gedurende 2 min. Besprenkel met 1 koffiel. citroensap. Zet opzij.

  7. Snipper het bieslook. U hebt 2 eetl. nodig.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg er de rijst aan toe. Laat ± 2 min. al roerend bakken, tot de rijst doorzichtig geworden is.

  10. Giet er, terwijl u roert, beetje bij beetje de kippenbouillon bij en laat 20 min. gaar worden op een zacht vuurtje.

  11. Voeg de champignons toe en laat nog 5 min. zachtjes sudderen.

  12. Laat de balsamicoazijn 1/3 inkoken in een steelpannetje, doe er 2 eetl. olijfolie bij en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Plaats een torentje rijst in het midden van elk bord (met behulp van een ring of een yoghurtpotje zonder bodem). Schep er wat gemengde scheutjes omheen en overgiet ze met de balsamicoazijn. Schik 1 gedroogd sneetje bayonneham over de rijst en bestrooi met bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 256 kcal
Vet 12.4 g
Koolhydraat 26.8 g
Eiwit 9.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Italië Deze Italiaanse rode wijn met volle, krachtige en kruidige smaak heeft 24 maanden gerijpt in eiken vaten. Wijn Campo Viejo Crianza D.O.C. Rioja - Spanje Rode wijn uit Noord-Spanje van hoofdzakelijk tempranillodruiven. Droog, gecorseerd en met een mooi boeket van gekonfijt fruit. Heeft gerijpt in eikenhouten vaten.

Bekijk het recept digitaal