- Bewaar

- Bewaar
Risotto van parelcouscous met kip, schorseneren en boschampignons
Onze drankensuggesties
Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Mercurey A.O.P. Albert Bicho
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Vul een kom met water en voeg een scheutje azijn toe. Schil de schorseneren met een dunschiller (gebruik daarvoor keukenhandschoenen). Snij in stukken van 5 cm en leg in het water.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Scheur de grotere champignons in stukken.
-
Rasp de parmezaan.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Bereiding:
-
Kook de schorseneren 10 min. in lichtgezouten water met 2 eetl. azijn. Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de parelcouscous toe en roer goed. Laat 1 min. bakken.
-
Overgiet met 6 dl heet water en verkruimel er de bouillonblokjes over. Meng goed door elkaar. Breng aan de kook en laat ± 13 min. afgedekt sudderen.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de boschampignons 5 min. goudbruin op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pan en voeg toe aan de parelcouscous, zonder te roeren.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de schorseneren 5 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de helft van de tijm.
-
Smelt 1 eetl. boter in de pan van de champignons en bak de kippenhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng 1 eetl. boter en de parmezaan onder de risotto. Kruid met zwarte peper.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden en leg er de gebakken schorseneren en de kippenhaasjes op. Bestrooi met de rest van de tijm.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Schil 100 g schorseneren en kook samen met 30 g parelcouscous 15 min. in ongezouten water. Giet af en laat uitlekken. 2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 40 g kippenhaasje. 3 Snij alles fijn en meng onder elkaar.
Onze drankensuggesties
Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Mercurey A.O.P. Albert Bicho
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Vul een kom met water en voeg een scheutje azijn toe. Schil de schorseneren met een dunschiller (gebruik daarvoor keukenhandschoenen). Snij in stukken van 5 cm en leg in het water.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Scheur de grotere champignons in stukken.
-
Rasp de parmezaan.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Bereiding:
-
Kook de schorseneren 10 min. in lichtgezouten water met 2 eetl. azijn. Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de parelcouscous toe en roer goed. Laat 1 min. bakken.
-
Overgiet met 6 dl heet water en verkruimel er de bouillonblokjes over. Meng goed door elkaar. Breng aan de kook en laat ± 13 min. afgedekt sudderen.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de boschampignons 5 min. goudbruin op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pan en voeg toe aan de parelcouscous, zonder te roeren.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de schorseneren 5 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de helft van de tijm.
-
Smelt 1 eetl. boter in de pan van de champignons en bak de kippenhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng 1 eetl. boter en de parmezaan onder de risotto. Kruid met zwarte peper.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden en leg er de gebakken schorseneren en de kippenhaasjes op. Bestrooi met de rest van de tijm.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Schil 100 g schorseneren en kook samen met 30 g parelcouscous 15 min. in ongezouten water. Giet af en laat uitlekken. 2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 40 g kippenhaasje. 3 Snij alles fijn en meng onder elkaar.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Mercurey A.O.P. Albert Bicho