Risotto van parelcouscous met kip, schorseneren en boschampignons
Risotto van parelcouscous met kip, schorseneren en boschampignons

Risotto van parelcouscous met kip, schorseneren en boschampignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 658 kcal
Vet 25.3 g
Verzadigd vet 13.2 g
Koolhydraat 62.6 g
Suiker 26.6 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 42.8 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Vul een kom met water en voeg een scheutje azijn toe. Schil de schorseneren met een dunschiller (gebruik daarvoor keukenhandschoenen). Snij in stukken van 5 cm en leg in het water.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Scheur de grotere champignons in stukken.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  8. Bereiding:
  9. Kook de schorseneren 10 min. in lichtgezouten water met 2 eetl. azijn. Giet af en laat uitlekken.

  10. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de parelcouscous toe en roer goed. Laat 1 min. bakken.

  11. Overgiet met 6 dl heet water en verkruimel er de bouillonblokjes over. Meng goed door elkaar. Breng aan de kook en laat ± 13 min. afgedekt sudderen.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de boschampignons 5 min. goudbruin op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pan en voeg toe aan de parelcouscous, zonder te roeren.

  13. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de schorseneren 5 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de helft van de tijm.

  14. Smelt 1 eetl. boter in de pan van de champignons en bak de kippenhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Meng 1 eetl. boter en de parmezaan onder de risotto. Kruid met zwarte peper.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de risotto over de borden en leg er de gebakken schorseneren en de kippenhaasjes op. Bestrooi met de rest van de tijm.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Schil 100 g schorseneren en kook samen met 30 g parelcouscous 15 min. in ongezouten water. Giet af en laat uitlekken. 2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 40 g kippenhaasje. 3 Snij alles fijn en meng onder elkaar.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Vul een kom met water en voeg een scheutje azijn toe. Schil de schorseneren met een dunschiller (gebruik daarvoor keukenhandschoenen). Snij in stukken van 5 cm en leg in het water.

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Scheur de grotere champignons in stukken.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  8. Bereiding:
  9. Kook de schorseneren 10 min. in lichtgezouten water met 2 eetl. azijn. Giet af en laat uitlekken.

  10. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de parelcouscous toe en roer goed. Laat 1 min. bakken.

  11. Overgiet met 6 dl heet water en verkruimel er de bouillonblokjes over. Meng goed door elkaar. Breng aan de kook en laat ± 13 min. afgedekt sudderen.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de boschampignons 5 min. goudbruin op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pan en voeg toe aan de parelcouscous, zonder te roeren.

  13. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de schorseneren 5 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de helft van de tijm.

  14. Smelt 1 eetl. boter in de pan van de champignons en bak de kippenhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Meng 1 eetl. boter en de parmezaan onder de risotto. Kruid met zwarte peper.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de risotto over de borden en leg er de gebakken schorseneren en de kippenhaasjes op. Bestrooi met de rest van de tijm.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Schil 100 g schorseneren en kook samen met 30 g parelcouscous 15 min. in ongezouten water. Giet af en laat uitlekken. 2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 40 g kippenhaasje. 3 Snij alles fijn en meng onder elkaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 658 kcal
Vet 25.3 g
Verzadigd vet 13.2 g
Koolhydraat 62.6 g
Suiker 26.6 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 42.8 g
Zout 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Mercurey A.O.P. Albert Bicho

Bekijk het recept digitaal