Risotto van scampi's en gerookte zalm
Risotto van scampi's en gerookte zalm

Risotto van scampi's en gerookte zalm

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 576 kcal
Vet 20.9 g
Koolhydraat 58.2 g
Eiwit 34.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat diepvriesasperges licht ontdooien. Schil verse asperges met een dunschiller van onder de kop naar beneden. Snij in stukjes.

  4. Rooster de cashewnoten goudbruin zonder vetstof in een grote pan of wok op een zacht vuurtje. Hou apart.

  5. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk wanneer u ze eerst 10 sec. in kokend water dompelt) en snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).

  7. Snipper de ui fijn.

  8. Snij het gerookte zalmhaasje in kleine blokjes.

  9. Bereiding:
  10. Laat 2 eetl. boter goed heet worden in een grote pan of wok. Bak de gesnipperde ui glazig op een zacht vuurtje.

  11. Voeg de tomatenblokjes toe, dek af en laat 5 min. sudderen op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout.

  12. Voeg de risottorijst en de saffraan toe. Schep om en voeg ook de stukjes asperge en de diepgevroren paprikareepjes toe. Giet er de 3 dl visbouillon en 1 dl droge witte wijn bij.

  13. Breng aan de kook, dek af en laat ± 5 min. sudderen op een zacht vuurtje. Voeg de scampi's toe en laat nog 5 min. sudderen tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Roer regelmatig om aanbranden te vermijden.

  14. Meng er de blokjes zalm en de flinke eetl. mascarpone onder. Laat nog enkele min. op het vuur zodat de kaas volledig kan smelten. Breng indien nodig nog op smaak met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Dien onmiddellijk op in diepe borden en strooi er de geroosterde cashewnoten over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat diepvriesasperges licht ontdooien. Schil verse asperges met een dunschiller van onder de kop naar beneden. Snij in stukjes.

  4. Rooster de cashewnoten goudbruin zonder vetstof in een grote pan of wok op een zacht vuurtje. Hou apart.

  5. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk wanneer u ze eerst 10 sec. in kokend water dompelt) en snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).

  7. Snipper de ui fijn.

  8. Snij het gerookte zalmhaasje in kleine blokjes.

  9. Bereiding:
  10. Laat 2 eetl. boter goed heet worden in een grote pan of wok. Bak de gesnipperde ui glazig op een zacht vuurtje.

  11. Voeg de tomatenblokjes toe, dek af en laat 5 min. sudderen op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout.

  12. Voeg de risottorijst en de saffraan toe. Schep om en voeg ook de stukjes asperge en de diepgevroren paprikareepjes toe. Giet er de 3 dl visbouillon en 1 dl droge witte wijn bij.

  13. Breng aan de kook, dek af en laat ± 5 min. sudderen op een zacht vuurtje. Voeg de scampi's toe en laat nog 5 min. sudderen tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Roer regelmatig om aanbranden te vermijden.

  14. Meng er de blokjes zalm en de flinke eetl. mascarpone onder. Laat nog enkele min. op het vuur zodat de kaas volledig kan smelten. Breng indien nodig nog op smaak met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Dien onmiddellijk op in diepe borden en strooi er de geroosterde cashewnoten over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 576 kcal
Vet 20.9 g
Koolhydraat 58.2 g
Eiwit 34.7 g

Bekijk het recept digitaal