Rode maaltijdsoep met krokant spek en ricotta
Rode maaltijdsoep met krokant spek en ricotta

Rode maaltijdsoep met krokant spek en ricotta

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 412 kcal
Vet 15.9 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 49 g
Suiker 7.5 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 15.7 g
Zout 5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (5 min.)

  4. Bewaar enkele blaadjes basilicum voor de afwerking en snipper de rest fijn.

  5. Snij het spek in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren soepmix 5 min.

  8. Overgiet met de runderbouillon en voeg de gnocchi toe. Laat 5 min. sudderen en kruid met de tijm, het basilicum, peper en zout. Laat nog 10 min. koken op een zacht vuur.

  9. Bak intussen het spek krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de soep over de kommen en werk af met 1 eetl. ricotta, de spekblokjes en de blaadjes basilicum.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (5 min.)

  4. Bewaar enkele blaadjes basilicum voor de afwerking en snipper de rest fijn.

  5. Snij het spek in blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren soepmix 5 min.

  8. Overgiet met de runderbouillon en voeg de gnocchi toe. Laat 5 min. sudderen en kruid met de tijm, het basilicum, peper en zout. Laat nog 10 min. koken op een zacht vuur.

  9. Bak intussen het spek krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de soep over de kommen en werk af met 1 eetl. ricotta, de spekblokjes en de blaadjes basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 412 kcal
Vet 15.9 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 49 g
Suiker 7.5 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 15.7 g
Zout 5 g

Bekijk het recept digitaal