Rodebietenslaatje met knolselder en knoflookcroutons
Rodebietenslaatje met knolselder en knoflookcroutons

Rodebietenslaatje met knolselder en knoflookcroutons

40 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 706 kcal
Vet 52.1 g
Koolhydraat 33.3 g
Eiwit 25.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Snipper de rode ui heel fijn. Meng met de mosterd, de zure room, de uitgelekte kappertjes en 1 koffiel. sap van de kappertjes. Kruid met peper en zout en zet koel weg.

  4. Snij de rode bieten eerst in dunne plakjes en daarna in 2.

  5. Snij de appelen in dunne plakjes en besprenkel met het citroensap.

  6. Rasp de wortelen en de knolselder grof.

  7. Snij de gruyère in blokjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Leg de amandelen in een ovenschaal en bak 6 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en hak grof.

  11. Snij intussen het brood in blokjes. Pers het knoflookteentje. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de broodblokjes, het geperste knoflook en de rozemarijn toe. Bak 4 à 5 min. tot de broodblokjes goudbruin zijn. Roer af en toe. Kruid met peper en zout.

  12. Snipper intussen het bieslook grof.

  13. Meng de stukjes rode biet, de plakjes appel, de geraspte wortelen en knolselder en de mosterddressing onder elkaar.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de salade over de borden. Strooi er de geroosterde amandelen, de broodkorstjes en de kaasblokjes over. Versier met het bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Snipper de rode ui heel fijn. Meng met de mosterd, de zure room, de uitgelekte kappertjes en 1 koffiel. sap van de kappertjes. Kruid met peper en zout en zet koel weg.

  4. Snij de rode bieten eerst in dunne plakjes en daarna in 2.

  5. Snij de appelen in dunne plakjes en besprenkel met het citroensap.

  6. Rasp de wortelen en de knolselder grof.

  7. Snij de gruyère in blokjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Leg de amandelen in een ovenschaal en bak 6 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en hak grof.

  11. Snij intussen het brood in blokjes. Pers het knoflookteentje. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de broodblokjes, het geperste knoflook en de rozemarijn toe. Bak 4 à 5 min. tot de broodblokjes goudbruin zijn. Roer af en toe. Kruid met peper en zout.

  12. Snipper intussen het bieslook grof.

  13. Meng de stukjes rode biet, de plakjes appel, de geraspte wortelen en knolselder en de mosterddressing onder elkaar.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de salade over de borden. Strooi er de geroosterde amandelen, de broodkorstjes en de kaasblokjes over. Versier met het bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 706 kcal
Vet 52.1 g
Koolhydraat 33.3 g
Eiwit 25.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Robijn Rood Wijn Terra Vecchia Reserve rosé - Nielluccio-Sciacarello - Skalli - I.G.P. de l'Île de Beauté - Corsica

Bekijk het recept digitaal