- Bewaar

- Bewaar
Rodevruchtencrumble
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de appel en de banaan in blokjes en besprenkel met citroensap.
-
Snij de koude boter in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Meng de blokjes banaan en appel met de diepgevroren bosvruchten en 3 eetl. rietsuiker. Voeg eventueel nog wat suiker toe als u graag heel zoet fruit hebt. Schep het fruit in een brede ovenschaal (zorg ervoor dat het fruitlaagje niet hoger dan ± 3 cm is).
-
Meng de bloem met het zout, de kaneel, de vanillesuiker, de stukjes koude boter en 3 eetl. rietsuiker. Kneed of wrijf met de handen tot een kruimelige massa.
-
Bestrooi de fruitlaag met de crumble en de amandelschilfers: zorg ervoor dat het kruimellaagje in het midden wat dikker is dan aan de rand van de ovenschaal.
-
Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer eventueel met een bolletje roomijs.
Variant - Voor een meer exotische crumble: vervang de appel, banaan en het citroensap door mango, ananas en limoensap. - Voeg wat verkruimelde speculaas of gehakte nootjes toe aan het kruimellaagje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de appel en de banaan in blokjes en besprenkel met citroensap.
-
Snij de koude boter in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Meng de blokjes banaan en appel met de diepgevroren bosvruchten en 3 eetl. rietsuiker. Voeg eventueel nog wat suiker toe als u graag heel zoet fruit hebt. Schep het fruit in een brede ovenschaal (zorg ervoor dat het fruitlaagje niet hoger dan ± 3 cm is).
-
Meng de bloem met het zout, de kaneel, de vanillesuiker, de stukjes koude boter en 3 eetl. rietsuiker. Kneed of wrijf met de handen tot een kruimelige massa.
-
Bestrooi de fruitlaag met de crumble en de amandelschilfers: zorg ervoor dat het kruimellaagje in het midden wat dikker is dan aan de rand van de ovenschaal.
-
Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer eventueel met een bolletje roomijs.
Variant - Voor een meer exotische crumble: vervang de appel, banaan en het citroensap door mango, ananas en limoensap. - Voeg wat verkruimelde speculaas of gehakte nootjes toe aan het kruimellaagje.