Rodevruchtencrumble
Rodevruchtencrumble

Rodevruchtencrumble

1 u. 5 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 397 kcal
Vet 20 g
Koolhydraat 49.2 g
Eiwit 4.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de appel en de banaan in blokjes en besprenkel met citroensap.

  3. Snij de koude boter in kleine stukjes.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Meng de blokjes banaan en appel met de diepgevroren bosvruchten en 3 eetl. rietsuiker. Voeg eventueel nog wat suiker toe als u graag heel zoet fruit hebt. Schep het fruit in een brede ovenschaal (zorg ervoor dat het fruitlaagje niet hoger dan ± 3 cm is).

  7. Meng de bloem met het zout, de kaneel, de vanillesuiker, de stukjes koude boter en 3 eetl. rietsuiker. Kneed of wrijf met de handen tot een kruimelige massa.

  8. Bestrooi de fruitlaag met de crumble en de amandelschilfers: zorg ervoor dat het kruimellaagje in het midden wat dikker is dan aan de rand van de ovenschaal.

  9. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Serveer eventueel met een bolletje roomijs.

Tip

Variant - Voor een meer exotische crumble: vervang de appel, banaan en het citroensap door mango, ananas en limoensap. - Voeg wat verkruimelde speculaas of gehakte nootjes toe aan het kruimellaagje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de appel en de banaan in blokjes en besprenkel met citroensap.

  3. Snij de koude boter in kleine stukjes.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Meng de blokjes banaan en appel met de diepgevroren bosvruchten en 3 eetl. rietsuiker. Voeg eventueel nog wat suiker toe als u graag heel zoet fruit hebt. Schep het fruit in een brede ovenschaal (zorg ervoor dat het fruitlaagje niet hoger dan ± 3 cm is).

  7. Meng de bloem met het zout, de kaneel, de vanillesuiker, de stukjes koude boter en 3 eetl. rietsuiker. Kneed of wrijf met de handen tot een kruimelige massa.

  8. Bestrooi de fruitlaag met de crumble en de amandelschilfers: zorg ervoor dat het kruimellaagje in het midden wat dikker is dan aan de rand van de ovenschaal.

  9. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Serveer eventueel met een bolletje roomijs.

Tip

Variant - Voor een meer exotische crumble: vervang de appel, banaan en het citroensap door mango, ananas en limoensap. - Voeg wat verkruimelde speculaas of gehakte nootjes toe aan het kruimellaagje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 397 kcal
Vet 20 g
Koolhydraat 49.2 g
Eiwit 4.5 g

Bekijk het recept digitaal