Rog met grijze garnalen en mousselinesaus

Rog met grijze garnalen en mousselinesaus

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de roggenvleugels bijna volledig ontdooien. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  4. Snij de prei in fijne ringen. Snipper het bieslook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Fileer de vis (zie tip). Dep de filets droog en rol ze strak op, met de geribde kant naar buiten.

  7. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei ± 6 min. gaar.

  9. Meng er de verse kaas, 1 eetl. boter, de garnalen en 3/4 van het bieslook onder. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  10. Maak de mousseline: Giet 2 dl water, een scheutje azijn en het citroensap in een steelpan en laat 1/2 inkoken. Voeg één voor één de eidooiers toe terwijl u ± 4 min. klopt. Klop er de gesmolten boter onder tot u een gebonden saus krijgt. Kruid met peper en zout. Voeg op het laatste moment de room toe en meng.

  11. Pureer de aardappelen. Meng er 1 eetl. boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de visrolletjes aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de puree en prei over de borden en schik er 2 visrolletjes op. Giet er de mousselinesaus rond en werk af met bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de roggenvleugels bijna volledig ontdooien. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  4. Snij de prei in fijne ringen. Snipper het bieslook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Fileer de vis (zie tip). Dep de filets droog en rol ze strak op, met de geribde kant naar buiten.

  7. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei ± 6 min. gaar.

  9. Meng er de verse kaas, 1 eetl. boter, de garnalen en 3/4 van het bieslook onder. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  10. Maak de mousseline: Giet 2 dl water, een scheutje azijn en het citroensap in een steelpan en laat 1/2 inkoken. Voeg één voor één de eidooiers toe terwijl u ± 4 min. klopt. Klop er de gesmolten boter onder tot u een gebonden saus krijgt. Kruid met peper en zout. Voeg op het laatste moment de room toe en meng.

  11. Pureer de aardappelen. Meng er 1 eetl. boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de visrolletjes aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de puree en prei over de borden en schik er 2 visrolletjes op. Giet er de mousselinesaus rond en werk af met bieslook.

Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal