Roggenvleugels met luchtige kappertjessaus
Roggenvleugels met luchtige kappertjessaus

Roggenvleugels met luchtige kappertjessaus

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 245 kcal
Vet 4.6 g
Koolhydraat 0.9 g
Eiwit 45.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de roggenvleugels oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Hak de ui grof.

  4. Bereiding:
  5. Giet 1 L water en de wijnazijn in een brede kookpot en breng aan de kook. Voeg de grofgehakte ui, het takje tijm, het laurierblaadje, peper en zout toe.

  6. Voeg de roggenvleugels toe en breng de bouillon tot net onder het kookpunt. Dek af en laat nog ± 10 min. zachtjes garen (afhankelijk van de dikte).

  7. Maak intussen de saus: doe de eidooiers samen met 1 dl water en de witte wijn in een steelpan. Kruid met peper en zout. Zet op een heel zacht vuur en klop voortdurend met een klopper tot u een heel luchtige saus hebt (laat de saus niet koken). Voeg, zodra de saus mooi glad en wat dikker is, de room en 1 à 2 koffiel. kappertjes naar smaak toe.

  8. Neem de pan van het vuur en hou de saus warm, bv. in een thermos fles of au bain-marie (plaats daarvoor de steelpan in een grotere pan met heet water).

  9. Afwerking:
  10. Haal de roggenvleugels uit het kookvocht en leg ze op een schotel. Lepel er wat saus over en geef de rest er apart bij. Serveer met gestoofd witloof en aardappelpuree of kroketten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de roggenvleugels oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Hak de ui grof.

  4. Bereiding:
  5. Giet 1 L water en de wijnazijn in een brede kookpot en breng aan de kook. Voeg de grofgehakte ui, het takje tijm, het laurierblaadje, peper en zout toe.

  6. Voeg de roggenvleugels toe en breng de bouillon tot net onder het kookpunt. Dek af en laat nog ± 10 min. zachtjes garen (afhankelijk van de dikte).

  7. Maak intussen de saus: doe de eidooiers samen met 1 dl water en de witte wijn in een steelpan. Kruid met peper en zout. Zet op een heel zacht vuur en klop voortdurend met een klopper tot u een heel luchtige saus hebt (laat de saus niet koken). Voeg, zodra de saus mooi glad en wat dikker is, de room en 1 à 2 koffiel. kappertjes naar smaak toe.

  8. Neem de pan van het vuur en hou de saus warm, bv. in een thermos fles of au bain-marie (plaats daarvoor de steelpan in een grotere pan met heet water).

  9. Afwerking:
  10. Haal de roggenvleugels uit het kookvocht en leg ze op een schotel. Lepel er wat saus over en geef de rest er apart bij. Serveer met gestoofd witloof en aardappelpuree of kroketten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 245 kcal
Vet 4.6 g
Koolhydraat 0.9 g
Eiwit 45.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Ommegang Wijn Nobilo `Regional Collection' - Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal