- Bewaar

- Bewaar
Rolbiscuit met ananas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Doe de eieren, de eidooiers en 60 g suiker in een mengkom. Klop 10 min. met de kloppers van de mixer tot een heel luchtige en witte massa.
-
Zeef de bloem boven het mengsel en schep voorzichtig om.
-
Bekleed een bakplaat (25 bij 30 cm) met bakpapier. Strijk het deeg uit over de bakplaat en bak 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Leg intussen een vochtige keukenhanddoek op het werkblad en bestrooi met 20 g suiker.
-
Haal de biscuit uit de oven en draai onmiddellijk om op de vochtige handdoek. Verwijder het bakpapier en gebruik de handdoek om de biscuit mooi op te rollen. Laat de biscuit volledig afkoelen onder de handdoek.
-
Snij de ananasschijven in heel kleine stukjes. Doe ze samen met 20 g suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat verder inkoken op een zacht vuur tot het mengsel de consistentie van confituur krijgt. Laat afkoelen.
-
Klop de room stijf, samen met de bloemsuiker.
-
Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Afwerking:
-
Ontrol de afgekoelde biscuit en bestrijk met 2/3 van de slagroom tot op 4 cm van de bovenste rand. Verdeel er de ananasconfituur over en rol weer stevig op. Besmeer met de rest van de slagroom en bestrooi met de amandelschilfers.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Doe de eieren, de eidooiers en 60 g suiker in een mengkom. Klop 10 min. met de kloppers van de mixer tot een heel luchtige en witte massa.
-
Zeef de bloem boven het mengsel en schep voorzichtig om.
-
Bekleed een bakplaat (25 bij 30 cm) met bakpapier. Strijk het deeg uit over de bakplaat en bak 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Leg intussen een vochtige keukenhanddoek op het werkblad en bestrooi met 20 g suiker.
-
Haal de biscuit uit de oven en draai onmiddellijk om op de vochtige handdoek. Verwijder het bakpapier en gebruik de handdoek om de biscuit mooi op te rollen. Laat de biscuit volledig afkoelen onder de handdoek.
-
Snij de ananasschijven in heel kleine stukjes. Doe ze samen met 20 g suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat verder inkoken op een zacht vuur tot het mengsel de consistentie van confituur krijgt. Laat afkoelen.
-
Klop de room stijf, samen met de bloemsuiker.
-
Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Afwerking:
-
Ontrol de afgekoelde biscuit en bestrijk met 2/3 van de slagroom tot op 4 cm van de bovenste rand. Verdeel er de ananasconfituur over en rol weer stevig op. Besmeer met de rest van de slagroom en bestrooi met de amandelschilfers.