Rolbiscuit met ananas
Rolbiscuit met ananas

Rolbiscuit met ananas

55 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 236 kcal
Vet 11.2 g
Koolhydraat 28.8 g
Eiwit 5.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  3. Doe de eieren, de eidooiers en 60 g suiker in een mengkom. Klop 10 min. met de kloppers van de mixer tot een heel luchtige en witte massa.

  4. Zeef de bloem boven het mengsel en schep voorzichtig om.

  5. Bekleed een bakplaat (25 bij 30 cm) met bakpapier. Strijk het deeg uit over de bakplaat en bak 10 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Leg intussen een vochtige keukenhanddoek op het werkblad en bestrooi met 20 g suiker.

  7. Haal de biscuit uit de oven en draai onmiddellijk om op de vochtige handdoek. Verwijder het bakpapier en gebruik de handdoek om de biscuit mooi op te rollen. Laat de biscuit volledig afkoelen onder de handdoek.

  8. Snij de ananasschijven in heel kleine stukjes. Doe ze samen met 20 g suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat verder inkoken op een zacht vuur tot het mengsel de consistentie van confituur krijgt. Laat afkoelen.

  9. Klop de room stijf, samen met de bloemsuiker.

  10. Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  11. Afwerking:
  12. Ontrol de afgekoelde biscuit en bestrijk met 2/3 van de slagroom tot op 4 cm van de bovenste rand. Verdeel er de ananasconfituur over en rol weer stevig op. Besmeer met de rest van de slagroom en bestrooi met de amandelschilfers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  3. Doe de eieren, de eidooiers en 60 g suiker in een mengkom. Klop 10 min. met de kloppers van de mixer tot een heel luchtige en witte massa.

  4. Zeef de bloem boven het mengsel en schep voorzichtig om.

  5. Bekleed een bakplaat (25 bij 30 cm) met bakpapier. Strijk het deeg uit over de bakplaat en bak 10 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Leg intussen een vochtige keukenhanddoek op het werkblad en bestrooi met 20 g suiker.

  7. Haal de biscuit uit de oven en draai onmiddellijk om op de vochtige handdoek. Verwijder het bakpapier en gebruik de handdoek om de biscuit mooi op te rollen. Laat de biscuit volledig afkoelen onder de handdoek.

  8. Snij de ananasschijven in heel kleine stukjes. Doe ze samen met 20 g suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat verder inkoken op een zacht vuur tot het mengsel de consistentie van confituur krijgt. Laat afkoelen.

  9. Klop de room stijf, samen met de bloemsuiker.

  10. Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  11. Afwerking:
  12. Ontrol de afgekoelde biscuit en bestrijk met 2/3 van de slagroom tot op 4 cm van de bovenste rand. Verdeel er de ananasconfituur over en rol weer stevig op. Besmeer met de rest van de slagroom en bestrooi met de amandelschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 236 kcal
Vet 11.2 g
Koolhydraat 28.8 g
Eiwit 5.1 g

Bekijk het recept digitaal