Romig roodbaarsstoofpotje met prei
Romig roodbaarsstoofpotje met prei

Romig roodbaarsstoofpotje met prei

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1946 kj
Energie 465 kcal
Vet 21.2 g
Verzadigd vet 9.2 g
Koolhydraat 30.4 g
Suiker 8 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 34.7 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooitijd + 45 min.
  2. Laat de roodbaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in gelijke stukken.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken. Snij de kastanjechampignons in 2 en de prei in fijne ringen. Snipper de dille fijn.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de prei 3 à 5 min. Voeg de aardappelen toe en overgiet met 7 dl heet water. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 10 min. sudderen op een matig vuur.

  5. Schik er de vis op en laat nog 10 min. meegaren.

  6. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  7. Doe de room, de dille en de champignons bij de vis en kruid met peper en zout. Meng even en werk af met de preischeuten en de garnalen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooitijd + 45 min.
  2. Laat de roodbaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in gelijke stukken.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken. Snij de kastanjechampignons in 2 en de prei in fijne ringen. Snipper de dille fijn.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de prei 3 à 5 min. Voeg de aardappelen toe en overgiet met 7 dl heet water. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 10 min. sudderen op een matig vuur.

  5. Schik er de vis op en laat nog 10 min. meegaren.

  6. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  7. Doe de room, de dille en de champignons bij de vis en kruid met peper en zout. Meng even en werk af met de preischeuten en de garnalen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1946 kj
Energie 465 kcal
Vet 21.2 g
Verzadigd vet 9.2 g
Koolhydraat 30.4 g
Suiker 8 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 34.7 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tourbadour Magma Amberkleurige Tripel IPA Wijn Mâcon-Villages A.O.P. 'L'Art des Sens' Laroche

Bekijk het recept digitaal