Romig schelvispannetje met bloemkool en mosterd
Romig schelvispannetje met bloemkool en mosterd

Romig schelvispannetje met bloemkool en mosterd

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 386 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 17.8 g
Eiwit 34.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Snij de bloemkool in kleine roosjes.

  6. Bereiding:
  7. Doe de bloemkoolroosjes in een grote kookpot en overgiet met de room en de melk. Voeg het laurierblaadje en de fijngesnipperde sjalot toe en kruid met peper en zout.

  8. Schik er de schelvishaasjes bovenop, kruid met peper en zout en laat 15 à 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  9. Roer de mosterd onder het kookvocht en bind lichtjes met instantsausbinder. Verwijder het laurierblaadje.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi met de peterselieblaadjes en serveer met aardappelpuree of tagliatelle.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Snij de bloemkool in kleine roosjes.

  6. Bereiding:
  7. Doe de bloemkoolroosjes in een grote kookpot en overgiet met de room en de melk. Voeg het laurierblaadje en de fijngesnipperde sjalot toe en kruid met peper en zout.

  8. Schik er de schelvishaasjes bovenop, kruid met peper en zout en laat 15 à 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  9. Roer de mosterd onder het kookvocht en bind lichtjes met instantsausbinder. Verwijder het laurierblaadje.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi met de peterselieblaadjes en serveer met aardappelpuree of tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 386 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 17.8 g
Eiwit 34.6 g

Bekijk het recept digitaal