Romige groenteratatouille met vis
Romige groenteratatouille met vis

Romige groenteratatouille met vis

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 444 kcal
Vet 21.8 g
Koolhydraat 18.6 g
Eiwit 33.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de stukken vis oppervlakkig ontdooien en snij elk stuk doormidden.

  3. Schil de rapen en wortelen en snij samen met de selder en de ui in blokjes van 1/2 cm.

  4. Snij de preiwitten en een beetje groen in stukjes van 1/2 cm.

  5. Snipper de peterselie fijn, u hebt 2 eetl. nodig.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de groenten 5 min. gaar op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  8. Leg de stukken vis naast elkaar op de groenten en kruid met peper en zout.

  9. Giet het bier en het citroensap bij de vis en de groenten, en laat 15 à 20 min. op een zacht vuur garen.

  10. Haal de stukken vis uit de kookpot en hou warm.

  11. Klop de eidooiers samen met de lichte room los en voeg toe aan de groenten. Laat op een zacht vuur en al roerend indikken (zonder te koken).

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de romige groenteratatouille over de borden. Leg er verschillende stukken vis op en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie. Geef er gekookte basmatirijst bij

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de stukken vis oppervlakkig ontdooien en snij elk stuk doormidden.

  3. Schil de rapen en wortelen en snij samen met de selder en de ui in blokjes van 1/2 cm.

  4. Snij de preiwitten en een beetje groen in stukjes van 1/2 cm.

  5. Snipper de peterselie fijn, u hebt 2 eetl. nodig.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de groenten 5 min. gaar op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  8. Leg de stukken vis naast elkaar op de groenten en kruid met peper en zout.

  9. Giet het bier en het citroensap bij de vis en de groenten, en laat 15 à 20 min. op een zacht vuur garen.

  10. Haal de stukken vis uit de kookpot en hou warm.

  11. Klop de eidooiers samen met de lichte room los en voeg toe aan de groenten. Laat op een zacht vuur en al roerend indikken (zonder te koken).

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de romige groenteratatouille over de borden. Leg er verschillende stukken vis op en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie. Geef er gekookte basmatirijst bij

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 444 kcal
Vet 21.8 g
Koolhydraat 18.6 g
Eiwit 33.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Double Enghien blond

Bekijk het recept digitaal