Roodbaars à la pizzaiola
Roodbaars à la pizzaiola

Roodbaars à la pizzaiola

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 258 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 10.1 g
Eiwit 29.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de roodbaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Bereiding:
  4. Verhit de olijfolie zachtjes in een grote kookpot en bak de gepelde knoflookteentjes goudbruin op een zacht vuur.

  5. Voeg de gepelde tomaten toe en prak ze fijn. Kruid met peper, zout, een flinke snuif cayennepeper en de oregano. Voeg ook het suikerklontje en de tijm toe.

  6. Meng alles goed door elkaar en laat 25 min. onafgedekt stoven op een zacht vuur, tot de saus wat ingedikt en het vocht verdampt is. Roer af en toe.

  7. Leg de roodbaarsfilets op de bodem van de kookpot en bedek met de saus. Laat 5 à 6 min. sudderen en draai de visfilets om. Kruid met peper en zout en bedek opnieuw met de saus. Laat zo nog 8 à 10 min. verder sudderen. Zet de laatste 5 min. het vuur wat hoger (zo kan het vrijgekomen vocht van de vis verdampen en kan de saus indikken).

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de vis over de borden, lepel er de saus over en dien op met witte rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de roodbaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Bereiding:
  4. Verhit de olijfolie zachtjes in een grote kookpot en bak de gepelde knoflookteentjes goudbruin op een zacht vuur.

  5. Voeg de gepelde tomaten toe en prak ze fijn. Kruid met peper, zout, een flinke snuif cayennepeper en de oregano. Voeg ook het suikerklontje en de tijm toe.

  6. Meng alles goed door elkaar en laat 25 min. onafgedekt stoven op een zacht vuur, tot de saus wat ingedikt en het vocht verdampt is. Roer af en toe.

  7. Leg de roodbaarsfilets op de bodem van de kookpot en bedek met de saus. Laat 5 à 6 min. sudderen en draai de visfilets om. Kruid met peper en zout en bedek opnieuw met de saus. Laat zo nog 8 à 10 min. verder sudderen. Zet de laatste 5 min. het vuur wat hoger (zo kan het vrijgekomen vocht van de vis verdampen en kan de saus indikken).

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de vis over de borden, lepel er de saus over en dien op met witte rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 258 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 10.1 g
Eiwit 29.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bourgogne A.O.P. `Coteaux de Dracy' - Chardonnay Château de Dracy Piemonte D.O.C. - Barbera - Villa Ilaria - Piemonte Italië

Bekijk het recept digitaal