- Bewaar

- Bewaar
Roodbaars à la pizzaiola
Onze drankensuggesties
Wijn Bourgogne A.O.P. `Coteaux de Dracy' - Chardonnay Château de Dracy Piemonte D.O.C. - Barbera - Villa Ilaria - Piemonte Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de roodbaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie zachtjes in een grote kookpot en bak de gepelde knoflookteentjes goudbruin op een zacht vuur.
-
Voeg de gepelde tomaten toe en prak ze fijn. Kruid met peper, zout, een flinke snuif cayennepeper en de oregano. Voeg ook het suikerklontje en de tijm toe.
-
Meng alles goed door elkaar en laat 25 min. onafgedekt stoven op een zacht vuur, tot de saus wat ingedikt en het vocht verdampt is. Roer af en toe.
-
Leg de roodbaarsfilets op de bodem van de kookpot en bedek met de saus. Laat 5 à 6 min. sudderen en draai de visfilets om. Kruid met peper en zout en bedek opnieuw met de saus. Laat zo nog 8 à 10 min. verder sudderen. Zet de laatste 5 min. het vuur wat hoger (zo kan het vrijgekomen vocht van de vis verdampen en kan de saus indikken).
-
Afwerking:
-
Verdeel de vis over de borden, lepel er de saus over en dien op met witte rijst.
Onze drankensuggesties
Wijn Bourgogne A.O.P. `Coteaux de Dracy' - Chardonnay Château de Dracy Piemonte D.O.C. - Barbera - Villa Ilaria - Piemonte Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de roodbaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie zachtjes in een grote kookpot en bak de gepelde knoflookteentjes goudbruin op een zacht vuur.
-
Voeg de gepelde tomaten toe en prak ze fijn. Kruid met peper, zout, een flinke snuif cayennepeper en de oregano. Voeg ook het suikerklontje en de tijm toe.
-
Meng alles goed door elkaar en laat 25 min. onafgedekt stoven op een zacht vuur, tot de saus wat ingedikt en het vocht verdampt is. Roer af en toe.
-
Leg de roodbaarsfilets op de bodem van de kookpot en bedek met de saus. Laat 5 à 6 min. sudderen en draai de visfilets om. Kruid met peper en zout en bedek opnieuw met de saus. Laat zo nog 8 à 10 min. verder sudderen. Zet de laatste 5 min. het vuur wat hoger (zo kan het vrijgekomen vocht van de vis verdampen en kan de saus indikken).
-
Afwerking:
-
Verdeel de vis over de borden, lepel er de saus over en dien op met witte rijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Bourgogne A.O.P. `Coteaux de Dracy' - Chardonnay Château de Dracy Piemonte D.O.C. - Barbera - Villa Ilaria - Piemonte Italië