Rosbief
Rosbief

Rosbief

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 349 kcal
Vet 15.3 g
Koolhydraat 0.1 g
Eiwit 52.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Kruid de rosbief vlak voor het bakken aan alle kanten met zwarte peper en zeezout.

  4. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en wacht tot de boter stopt met schuimen. Voeg de rosbief toe en bak 2 min. aan elke kant, tot het vlees aan alle kanten een mooi bruin korstje heeft.

  5. Vet een ovenschaal in met 1 koffi el. boter en leg er de rosbief in. Verdeel er eventueel 1 eetl. boter in klontjes over.

  6. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Haal uit de oven. Draai de rosbief om met een vleestang (prik niet in het vlees) en leg in het midden van een vel aluminium folie. Wikkel goed dicht en laat minstens 10 min. rusten.

  8. Afwerking:
  9. Snij de rosbief in schuine sneetjes. Serveer met seizoensgroenten en frietjes, kroketten of oven geroosterde aardappelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Kruid de rosbief vlak voor het bakken aan alle kanten met zwarte peper en zeezout.

  4. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en wacht tot de boter stopt met schuimen. Voeg de rosbief toe en bak 2 min. aan elke kant, tot het vlees aan alle kanten een mooi bruin korstje heeft.

  5. Vet een ovenschaal in met 1 koffi el. boter en leg er de rosbief in. Verdeel er eventueel 1 eetl. boter in klontjes over.

  6. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Haal uit de oven. Draai de rosbief om met een vleestang (prik niet in het vlees) en leg in het midden van een vel aluminium folie. Wikkel goed dicht en laat minstens 10 min. rusten.

  8. Afwerking:
  9. Snij de rosbief in schuine sneetjes. Serveer met seizoensgroenten en frietjes, kroketten of oven geroosterde aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 349 kcal
Vet 15.3 g
Koolhydraat 0.1 g
Eiwit 52.5 g

Bekijk het recept digitaal