Rosbief met artisjok en zuiderse groenten
Rosbief met artisjok en zuiderse groenten

Rosbief met artisjok en zuiderse groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 392 kcal
Vet 23.4 g
Koolhydraat 8.6 g
Eiwit 37.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukken van 2 bij 2 cm.

  4. Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in blokjes van 1 cm.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Snij de rode ui in halvemaantjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  9. Smelt de boter in een pan. Kruid de rosbief met zwarte peper en zout en bak aan alle kanten goudbruin.

  10. Leg de rosbief in een ovenschaal en verdeel er de groenten, de ui, het knoflook, de olijven, de artisjokken en de takjes tijm en rozemarijn rond.

  11. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven tot het gebraad mooi rosé gebakken is.

  12. Haal de ovenschaal uit de oven en bedek goed met aluminiumfolie. Laat minstens 10 min. rusten voor u het vlees snijdt.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met Griekse pasta of gebakken aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukken van 2 bij 2 cm.

  4. Snij de ongeschilde courgette en de aubergine in blokjes van 1 cm.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Snij de rode ui in halvemaantjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  9. Smelt de boter in een pan. Kruid de rosbief met zwarte peper en zout en bak aan alle kanten goudbruin.

  10. Leg de rosbief in een ovenschaal en verdeel er de groenten, de ui, het knoflook, de olijven, de artisjokken en de takjes tijm en rozemarijn rond.

  11. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven tot het gebraad mooi rosé gebakken is.

  12. Haal de ovenschaal uit de oven en bedek goed met aluminiumfolie. Laat minstens 10 min. rusten voor u het vlees snijdt.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met Griekse pasta of gebakken aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 392 kcal
Vet 23.4 g
Koolhydraat 8.6 g
Eiwit 37.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe Blond Abdijbier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Inycon Nero d'Avola - Italië

Bekijk het recept digitaal