- Bewaar

- Bewaar
Rosbief met aspergetaartjes
Onze drankensuggesties
Wijn Château du Bois de la Garde Rosé A.C. Côtes du Rhône Prettige rosé met een mooie kleur van frambozen en een neus van rijp fruit, kleine bloemetjes en kruidnagel. Levendige, soepele en krachtige smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de plakken bladerdeeg ontdooien. Snij ze middendoor zodat u 4 vierkantjes hebt. Strijk in met de eidooier.
-
Snij de tomaat in 8 schijfjes.
-
Schil verse asperges met een dunschiller van de top naar de voet en snij er het harde uiteinde af.
-
Bereiding:
-
Kan enkele uren vooraf
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de rosbief bruin aan elke kant. Haal uit de pan en schik in een ovenschotel. Zet koel weg.
-
Kook de (diepgevroren) asperges 10 min. in 1/2 L lichtgezouten water. Laat goed uitlekken en snij in 2.
-
Leg de stukken bladerdeeg op een bakplaat en schik er de asperges op. Leg ze mooi naast elkaar en hou cm vrij aan de zijkanten.
-
Bedek elk taartje met 2 schijfjes tomaat en 1/2 schijfje kruidenboter. Bedek met de rauwe ham. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf
-
Schuif het vlees en de aspergetaartjes in een op 180 à 190 °C voorverwarmde oven gedurende 25 min.
-
Leg de laatste 10 min. 2 schijfjes kruidenboter op het vlees.
-
Haal het vlees uit de schotel en laat 5 min. afgedekt rusten. Maak ondertussen de braadresten los met de -bouillon en giet het vocht door een zeef in een pannetje.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes en schik op de borden samen met de aspergetaartjes. Dien op met de saus en aardappelnootjes of kroketten. Geef er naar smaak gebakken oesterzwammen of champignons bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Château du Bois de la Garde Rosé A.C. Côtes du Rhône Prettige rosé met een mooie kleur van frambozen en een neus van rijp fruit, kleine bloemetjes en kruidnagel. Levendige, soepele en krachtige smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de plakken bladerdeeg ontdooien. Snij ze middendoor zodat u 4 vierkantjes hebt. Strijk in met de eidooier.
-
Snij de tomaat in 8 schijfjes.
-
Schil verse asperges met een dunschiller van de top naar de voet en snij er het harde uiteinde af.
-
Bereiding:
-
Kan enkele uren vooraf
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de rosbief bruin aan elke kant. Haal uit de pan en schik in een ovenschotel. Zet koel weg.
-
Kook de (diepgevroren) asperges 10 min. in 1/2 L lichtgezouten water. Laat goed uitlekken en snij in 2.
-
Leg de stukken bladerdeeg op een bakplaat en schik er de asperges op. Leg ze mooi naast elkaar en hou cm vrij aan de zijkanten.
-
Bedek elk taartje met 2 schijfjes tomaat en 1/2 schijfje kruidenboter. Bedek met de rauwe ham. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf
-
Schuif het vlees en de aspergetaartjes in een op 180 à 190 °C voorverwarmde oven gedurende 25 min.
-
Leg de laatste 10 min. 2 schijfjes kruidenboter op het vlees.
-
Haal het vlees uit de schotel en laat 5 min. afgedekt rusten. Maak ondertussen de braadresten los met de -bouillon en giet het vocht door een zeef in een pannetje.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes en schik op de borden samen met de aspergetaartjes. Dien op met de saus en aardappelnootjes of kroketten. Geef er naar smaak gebakken oesterzwammen of champignons bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château du Bois de la Garde Rosé A.C. Côtes du Rhône Prettige rosé met een mooie kleur van frambozen en een neus van rijp fruit, kleine bloemetjes en kruidnagel. Levendige, soepele en krachtige smaak.