Rumpsteak met blauwekaassaus, gebakken krieltjes en gestoofde paprika
Rumpsteak met blauwekaassaus, gebakken krieltjes en gestoofde paprika

Rumpsteak met blauwekaassaus, gebakken krieltjes en gestoofde paprika

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 547 kcal
Vet 18.1 g
Verzadigd vet 8.5 g
Koolhydraat 43.4 g
Suiker 10.9 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 48.2 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  3. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  4. Snij de korst van de kaas en snij in stukjes.

  5. Hou de schijfjes boter van de rumpsteaks opzij.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de paprikablokjes toe en stoof 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Hou warm.

  8. Smelt 2 schijfjes boter van de steaks in een braadpan tot de boter lichtbruin ziet en bak de steaks 2 min. goudbruin aan beide kanten. Laat het vlees op een zacht vuur verder garen naar smaak. Kruid met peper en zout.

  9. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Blus de pan met de kalfsfond en schraap de braadresten los. Roer er de stukjes kaas onder tot ze gesmolten zijn. Kruid met de tijm en peper.

  10. Smelt opnieuw 2 schijfjes boter van de rumpsteaks in een kookpot en bak de voorgekookte krieltjes nog heel even. Breng op smaak met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  3. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  4. Snij de korst van de kaas en snij in stukjes.

  5. Hou de schijfjes boter van de rumpsteaks opzij.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de paprikablokjes toe en stoof 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Hou warm.

  8. Smelt 2 schijfjes boter van de steaks in een braadpan tot de boter lichtbruin ziet en bak de steaks 2 min. goudbruin aan beide kanten. Laat het vlees op een zacht vuur verder garen naar smaak. Kruid met peper en zout.

  9. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Blus de pan met de kalfsfond en schraap de braadresten los. Roer er de stukjes kaas onder tot ze gesmolten zijn. Kruid met de tijm en peper.

  10. Smelt opnieuw 2 schijfjes boter van de rumpsteaks in een kookpot en bak de voorgekookte krieltjes nog heel even. Breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 547 kcal
Vet 18.1 g
Verzadigd vet 8.5 g
Koolhydraat 43.4 g
Suiker 10.9 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 48.2 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc

Bekijk het recept digitaal