Rumpsteak met gebakken gnocchi en ovengroenten
Rumpsteak met gebakken gnocchi en ovengroenten

Rumpsteak met gebakken gnocchi en ovengroenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 671 kcal
Vet 26 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 50.1 g
Suiker 5.2 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 54.3 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  4. Snij de rode ui in fijne ringen.

  5. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  6. Snipper de platte peterselie fijn.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de bloemkool, de rode ui en de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi 10 min. al roerend.

  11. Kruid met peper en zout en meng er de helft van de groene pesto onder.

  12. Smelt de schijfjes boter van het vlees in een pan en bak de rumpsteaks 2 à 3 min. aan elke kant (laat eventueel langer bakken naar smaak). Snij het vlees in sneetjes.

  13. Werk de geroosterde groenten af met de platte peterselie.

  14. Afwerking:
  15. Werk de borden af met de rest van de pesto.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  4. Snij de rode ui in fijne ringen.

  5. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  6. Snipper de platte peterselie fijn.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de bloemkool, de rode ui en de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi 10 min. al roerend.

  11. Kruid met peper en zout en meng er de helft van de groene pesto onder.

  12. Smelt de schijfjes boter van het vlees in een pan en bak de rumpsteaks 2 à 3 min. aan elke kant (laat eventueel langer bakken naar smaak). Snij het vlees in sneetjes.

  13. Werk de geroosterde groenten af met de platte peterselie.

  14. Afwerking:
  15. Werk de borden af met de rest van de pesto.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 671 kcal
Vet 26 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 50.1 g
Suiker 5.2 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 54.3 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maredsous Bruin Donker abdijbier Wijn Chevalier Noël A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal