Rumpsteak met spinazie-spruitenslaatje en couscous
Rumpsteak met spinazie-spruitenslaatje en couscous

Rumpsteak met spinazie-spruitenslaatje en couscous

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 678 kcal
Vet 33.9 g
Verzadigd vet 11.4 g
Koolhydraat 37.4 g
Suiker 7.7 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 51.6 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij het voetje van de spruiten.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Hak de walnootpitten grof.

  6. Bereiding:
  7. Kook de spruitjes 10 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Doe intussen de couscous in een mengkom en overgiet met kokend water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork.

  9. Smelt de boter in een pan en bak de rumpsteaks 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Laat het vlees even rusten onder aluminiumfolie.

  10. Maak intussen de dressing: meng de olijfolie met de appelazijn, de honing, de mosterd en de sjalot. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de spinazie met de walnootpitten, de spruiten en een beetje dressing.

  12. Afwerking:
  13. Snij de rumpsteaks in plakjes en serveer met de couscous en het spinazieslaatje. Geef er de rest van de dressing apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij het voetje van de spruiten.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Hak de walnootpitten grof.

  6. Bereiding:
  7. Kook de spruitjes 10 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Doe intussen de couscous in een mengkom en overgiet met kokend water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork.

  9. Smelt de boter in een pan en bak de rumpsteaks 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Laat het vlees even rusten onder aluminiumfolie.

  10. Maak intussen de dressing: meng de olijfolie met de appelazijn, de honing, de mosterd en de sjalot. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de spinazie met de walnootpitten, de spruiten en een beetje dressing.

  12. Afwerking:
  13. Snij de rumpsteaks in plakjes en serveer met de couscous en het spinazieslaatje. Geef er de rest van de dressing apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 678 kcal
Vet 33.9 g
Verzadigd vet 11.4 g
Koolhydraat 37.4 g
Suiker 7.7 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 51.6 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Salento I.G.T. Primitivo Piana del Sole Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal