- Bewaar
- Bewaar
Rumpsteak met torentje van groene groenten
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn La Petite Muraille A.O.P. Corbières Le Champ des Murailles
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Schil de aardappelen en snij ze in plakjes met een mandoline of een dunschiller.
-
Snij met een dunschiller lange slierten van de courgette.
-
Snij de snijbonen in de lengte in slierten.
-
Verdeel de minitrostomaten in 4 trosjes en doe ze in een klein ovenschaaltje. Besprenkel met 1/2 eetl. olijfolie en kruid met de Provençaalse kruiden.
-
Snij de gepelde knoflookteentjes in 2.
-
Smelt de schijfjes kruidenboter van de rumpsteak in een steelpannetje op een zacht vuur.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Vet een ovenschaal in met 1 eetl. boter. Zet de aardappelschijfjes rechtop in de ovenschaal. Giet er de gesmolten kruidenboter en 1 eetl. olijfolie over. Kruid met peper en zout. Verdeel er de knoflookteentjes en de takjes tijm over. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven. Laat de minitrostomaatjes de laatste 7 min. mee bakken in de oven.
-
Kook intussen de snijboonslierten 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de courgetteslierten 2 min. Voeg de snijbonen toe en laat nog 3 min. verder stoven. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de rumpsteaks 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
-
Maak de braadresten los met 1 dl water en laat inkoken.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in schuine sneetjes en lepel er wat braadvocht over. Draai de groene groenteslierten met een vork tot een torentje en verdeel samen met de aardappelschijfjes over de borden. Werk af met een trosje tomaten.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Schil 50 g aardappelen en snij samen met 50 g snijbonen en 50 g ongeschilde courgette in stukjes. 2 Kook 10 min. in een bodempje water. Voeg 5 min. voor het einde 25 g rumpsteak toe. 3 Voeg een paar blaadjes tijm toe en mix alles fijn. Kruid met peper en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn La Petite Muraille A.O.P. Corbières Le Champ des Murailles
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Schil de aardappelen en snij ze in plakjes met een mandoline of een dunschiller.
-
Snij met een dunschiller lange slierten van de courgette.
-
Snij de snijbonen in de lengte in slierten.
-
Verdeel de minitrostomaten in 4 trosjes en doe ze in een klein ovenschaaltje. Besprenkel met 1/2 eetl. olijfolie en kruid met de Provençaalse kruiden.
-
Snij de gepelde knoflookteentjes in 2.
-
Smelt de schijfjes kruidenboter van de rumpsteak in een steelpannetje op een zacht vuur.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Vet een ovenschaal in met 1 eetl. boter. Zet de aardappelschijfjes rechtop in de ovenschaal. Giet er de gesmolten kruidenboter en 1 eetl. olijfolie over. Kruid met peper en zout. Verdeel er de knoflookteentjes en de takjes tijm over. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven. Laat de minitrostomaatjes de laatste 7 min. mee bakken in de oven.
-
Kook intussen de snijboonslierten 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de courgetteslierten 2 min. Voeg de snijbonen toe en laat nog 3 min. verder stoven. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de rumpsteaks 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
-
Maak de braadresten los met 1 dl water en laat inkoken.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in schuine sneetjes en lepel er wat braadvocht over. Draai de groene groenteslierten met een vork tot een torentje en verdeel samen met de aardappelschijfjes over de borden. Werk af met een trosje tomaten.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (20 min.) 1 Schil 50 g aardappelen en snij samen met 50 g snijbonen en 50 g ongeschilde courgette in stukjes. 2 Kook 10 min. in een bodempje water. Voeg 5 min. voor het einde 25 g rumpsteak toe. 3 Voeg een paar blaadjes tijm toe en mix alles fijn. Kruid met peper en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn La Petite Muraille A.O.P. Corbières Le Champ des Murailles